Connect with us

Kézilabda

Sterbik Árpád: “A szívemet talán még be tudnám csapni”

Sterbik Árpád: “A szívemet talán még be tudnám csapni”


A szakmai stáb tagja lesz Veszprémben a kapuslegenda Sterbik Árpád Vésztartalékként számít a 40 éves kapusra a klubja, de a spanyol olimpiai csapat is.- írta az Szpress hírszolgálat a Facebookon.

Kapuslegendával bővül a következő bajnoki idényben a Telekom Veszprém szakmai stábja. A hozzáadott értéket a 40 esztendős Sterbik Árpád hozza magával, aki életének több mint a felét a pályán töltötte, négyszer lett BL győztes, spanyol válogatottként pedig világ- és Európa-bajnoki aranyérem megszerzéséből is kivette a részét.


Az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint a még mindig hadra fogható sportveterán a jövőben pontosan olyan keretek között kamatoztathatja a két és fél évtizedes tapasztalatát, ahogy szerette volna, ráadásul a szinten tartó edzésekről sem fog lemondani. Ez pedig csak azt jelentheti, hogy a Telekom Veszprém három kapusa, Székely Márton, a szerb Vladimir Cupara és a nyáron érkező spanyol Rodrigo Corrales mögött ő lesz David Davis vezetőedző beugrásra kész biztonsági tartaléka.

A fotelből ugrasztották ki.
Sterbiknek ebben a nem mindig hálás szerepben is bőven van már tapasztalata, hiszen a 2018-as Európa-bajnokság közben, majd a tavalyi világbajnokságon is tévénézés közben a „fotelből” ugrasztotta ki és küldte 24 órával később a csatába Jordi Ribera, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. A megnyert EB hajrájában ő volt az aduász, a VB-n a Veszprémből behívott játékos tudása sem segített a spanyolokon.

A szívemet talán még be tudnám csapni, de a szervezetem már hevesen tiltakozna, ha továbbra is teljes gőzzel mennék előre, bevállalva az újabb BL és SEHA Liga sorozatot, ennek tetejében pedig még a magyar bajnokság és a Magyar Kupa mérkőzéssorozatának kemény erőpróbáját is. Korom szerint valójában már eddig is „továbbszolgáló” voltam, de mindig is öröm volt számomra azokat a srácokat segíteni, akik hozzám hasonlóan derekasan odatették magukat” – nyilatkozta Sterbik az SzPressnek.

Két évvel ezelőtt a Bajnokok Ligája győztes észak-macedón Vardar együttesét elhagyva érkezett Szkopjéből Veszprémbe, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a magyar bajnokcsapat tagjaként ötödször is a BL legjobbjának bizonyuló együttesben szerepelhessen, illetve így tegyen pontot profi pályafutásának a végére.

Fotó: Telekom Veszprém

Foggal-körömmel a BL döntőért.
A négyes döntőbe jutásért mindig is foggal-körömmel meg kellett küzdeni, és a Kölnbe vezető út most is buckásnak ígérkezik. Először is a mindig is kellemetlen ellenfélnek számító lengyel Orlen Wisla Plockot, az ex-veszprémi Xavi Sabaté mester egyre erősebb csapatát kell megakadályoznunk a tovább jutásban, aztán előreláthatóan megkapjuk a legerősebb hazai vetélytársunkat, a Szegedet. Egy olyan riválist, amelyik hazai közönsége előtt a Barcelonát és a PSG szupererős együttesét is 3-3 gólnyi különbséggel tudta legyőzni. A szegediek még egyszer sem jutottak be a Final Fourba, ezért most oroszlánként fognak küzdeni azért, hogy a négyes döntő előtti utolsó akadályt is sikerrel vegyék. Észnél kell lennünk és mindent beleadnunk, hogy a kapu előttünk nyíljon meg. Pályafutásom egyik legszebb napja lenne, ha a Veszprém kapusaként az ötödik BL győzelmemet ünnepelhetném, mert így a búcsú is kevésbé fájna” – mondta befejezésül Sterbik Árpád, aki a nyilatkozata végén azt is elárulta, hogy a neve nemrégiben felkerült a Tokióba készülő spanyol olimpiai válogatott névsorába is, ahol ugyanúgy vésztartalékként számolnak vele, mint a magyar bajnokcsapatban.

Forrás: Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda