Kézilabda

Stefan Kretzschmar a közelgő Vb-ről és a kialalkult helyzetről beszélt

A volt világklasszis kézilabdázó, Stefan Kretzschmar beszélt a közelgő teljes lezárásról és a januári egyiptomi vb rendezéséről.

Társadalmi szempontból bizony nem az a legjobb tett, ha most viágbajnoki indulásról beszélünk. Németországra a teljes bezárás vár hamarosan a koronavírus elleni védekezés miatt. “Ezt sok embernek meg kell majd magyarázni” – mondta a Füchse Berlin sportigazgatója a “ZDF reggeli magazinban“.

Gazdasági szempontból a torna megrendezése fontos és nélkülözhetetlen. “Nem azt mondom, hogy nincsenek aggályaim” – ismerte el Kretzschmar. – “De Egyiptomban legalább egy buborékot kell létrehozni, amelyben a játékosok kisebb veszélynek vannak kitéve, mint normális környezetükben” – mondta a 47 éves egykori szélső.

Kretzschmar nem aggódik a stressz miatt amit a szoros menetrend okozhat. “Rendkívüli kiváltságunk van, hogy egyáltalán játszhatunk. Amíg a teher több vállra oszlik, ez is lehetséges.”-célzott a hosszú kispadra.  “A helyzet anyagilag se rossz a széles körű segítségnek köszönhetően, és a játékosok bére se terheli a klub büdzséjét, legalább is az idei szezonban.”

Nagyon nyíltan beszélgettünk a csapattal. Itt nem hobbi sportolókról beszélünk. Családokról van szó, és ez a lényeg” – mondta Kretzschmar a berlini Bundesliga klub fizetésmentességéről.

Fel