Labdarúgás

Spanyol Király Kupa: A Barcelona leigázta a Királyi Gárdát

A Király Kupa elődöntőjének visszavágóján a Real Madrid a Bernabeu-ban fogadta a Barcelonát. Gyengébb első félidő után a másodikban iskolajátékot produkálva nagyon simán és megérdemelten győzött és bejutott a kupa döntőjébe az FC Barcelona.

A Real Madridban nem kapott helyet a kezdő csapatban Gareth Bale és Marcello sem. Az utóbbi helyén Regulion játszott, Bale helyén pedig továbbra is Lucas Vasquez szerepel. Talán ezért nem ünnepelt Lucassal a Levante elleni mérkőzésen szerzett gólja után a walesi. A Barcelona csapatába visszatért Dembelé, most Coutinho is a kispadra szorult. Kevin-Price Boateng még a keretbe sem kapott helyet.

Az első félidőben a bal szélen játszó Vinicius Jr. okozott forró pillanatokat a szurkolóknak, de a hazai csapat összes próbálkozása gól nélkül maradt. A Real jobb oldalán Lucas próbálkozott, de a Madrid fölénye elég meddő volt. A Barcelona nem játszott túl jól az első játékrészben, Messinek szinte említésre méltó megmozdulása sem volt. A katalánok támadásai nagyon pontatlanok voltak, igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Az első félidő végére maradt a gól nélküli döntetlen.

A második félidő jóval érdekesebbre sikerült mint az első, és a sok kihagyott Real helyzet megbosszulta magát. A Barcelona sebességet váltott és Dembelé, valamint Suarez vezérletével kiütötték hazai pályán a Blancokat. Az 50. percben Dembelé baloldali elfutásából és beadásából Suarez szerezte a Barca vezető gólját 0-1.

A 69. percben Semedo indította Dembelét, aki jobbról laposan középre gurított az érkező Suarez előtt Varane próbált tisztázni, de a saját kapujába pöckölte a labdát, öngól 0-2 a Katalánok javára.

A 72. percben Suarez tört be a 16-os belülre, Casemiro letaposta az uruguayi jobb lábfejét, jogos büntetőt kapott a Barca. Suarez a 73. percben a szabálytalanságért megítélt 11-est nagyon pimaszul bepanyenkázta a jobbra mozduló Navas fölött 0-3.

A Barcelona azt is megengedhette magának, hogy negyed órával a vége előtt lecserélte a francia Dembelét és Suarezt, pihentetve a hétvégi újabb El Clasicora. Messi a második félidőben is elég visszafogottan focizott.

Spanyol Király Kupa elődöntő, visszavágó:

Real Madrid – FC Barcelona 0-3 (0-0)

Összesítésben 1-4 a Barcelona javára.

Fel