Connect with us

Labdarúgás

Sorra jelentik be az európai bajnokságok folytatását

Sorra jelentik be az európai bajnokságok folytatását


Szerdán is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A Portugál Labdarúgó Liga befejezettnek nyilvánította az alacsonyabb osztályok 2019/20-as idényét, miután a kormány úgy döntött, csak az élvonalból és a kupasorozatból elmaradt mérkőzések pótlására van lehetőség. A Primeira Liga a tervek szerint május 30-án folytatódik, a másodosztályból pedig a 24 forduló után első és második helyezett Nacional és Farense jutott fel.

A szerb futball első és másodosztályának küzdelmei május 30-án folytatódnak zárt kapuk mögött. Az élvonalban csak az alapszakaszból hátralévő négy fordulót bonyolítják le, a felső- és az alsóházi rájátszás elmarad, és a következő idényben a Szuperligát 18 csapatosra bővítik. A döntés a klubok szavazatai alapján született meg. Az élvonal eddigi 26 fordulójában a listavezető Crvena zvezda 69 pontot gyűjtött, a Partizan Beogradnak 58 pontja van. A Szerb Kupa negyeddöntőjét június 3-án, elődöntőjét 10-én, a fináléját pedig 24-én játsszák. Az alsóbb osztályokban befejezettnek nyilvánították a szezont.

A török labdarúgó-bajnokság június 12-én folytatódik és július 26-án ér véget, a meccseket nézők nélkül rendezik, jelentette be a szövetség elnöke. Az idény hátralévő részében hét hétvégi és egy hétközi fordulót rendeznek.

A horvát labdarúgó-szövetség május 30-án a kupasorozat elődöntőjével akarja újraindítani a szezont. Az élvonal várhatóan június 6-án folytatódik üres stadionokban. A szövetség elnöke, Davor Suker hozzátette, várnak a végleges jóváhagyásra az állami hatóságoktól. A bajnokságból tíz forduló van hátra, a Dinamo Zagreb 18 ponttal vezet a HNK Rijeka előtt. Az alacsonyabb osztályokban a horvátok is lezárták a szezont.

A bolgár futballbajnokság várhatóan június 5-én vagy 12-én folytatódik zárt kapuk mögött, mondta Kraszen Kralev sportminiszter. Az edzéseket jövő pénteken kezdhetik meg a csapatok, addig a sportolók továbbra is csak egyénileg, szabadtéren készülhetnek. A politikus hozzátette, kedden benyújtotta a labdarúgó-szövetség által kidolgozott részletes tervet az egészségügyi miniszternek, akitől napokon belül végleges jóváhagyás várható.

A montenegrói labdarúgó-bajnokság június 1-jén folytatódik, közölte szerdán az ország sportági szövetsége, bár a döntést a nemzeti járványügyi munkacsoportnak még jóvá kell hagynia. Az élvonal hátralévő 13 fordulóját július 19-ig szeretnék lejátszani. A nemzeti kupasorozat elődöntőinek és fináléjának még nincs új időpontja. Az alacsonyabb osztályú bajnokságok és a női pontvadászatok szintén folytatódnak júniusban.

Az izraeli labdarúgó-bajnokság első és másodosztályát is május 30-án, illetve június 1-jén folytatják zárt kapuk mögött. Az edzések ezen a héten, vasárnap indulhatnak újra. Minden játékosnak naponta tesztelnie kell magát, valamint szigorú házi karanténban kell maradnia, amikor éppen nem a pályán van, illetve az edzésekre vagy a mérkőzésekre utazik. Ha a halálozási szint májusban emelkedik az országban, akkor a bajnokság folytatását megfontolják.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Labdarúgás