Labdarúgás

Solari ennyire Perez bábja, vagy direkt saját klubja ellen dolgozik?

Santiago Solari munkássága a Real Madrid első csapatánál enyhén szólva megosztja az embereket.Felmerül a kérdés, hogy direkt saját csapata ellen dolgozik vagy Perez elnök bábjaként muszáj ilyen megosztó döntéseket hoznia.

Fotó: Twitter

Amióta Solari tölti be a vezetőedzői státuszt a Real Madridnál, nagyon furcsán alakul a csapat helyzete. Nagyon szerencsés sorsolása volt a csapatnak, és eddig nagyon simán alakul a BL szereplése, de valami mégis hiányzik a Blancók játékból. Mi lehet ez? Vegyük szépen sorba a dolgokat. Megörökölt egy zsinórban háromszoros Bajnokok Ligája győztes, sikeres igazán csapatként funkcionáló sztár alakulatot. Ő azonban mindenféleképpen új csapatot akar építeni! MIÉRT IS? Kit nem tud használni a tavalyi csapatból? Marcellot teljesen leépítette, Kroos gyakorlatilag árnyéka tavalyi önmagának, Bale teljesítménye kiábrándító. Carvajal csak keresi tavalyi szuper formáját. A védelem átjáróház, Ramost mindenki támadja, mert annyira frusztrált a csapatvédekezés, hogy a csapatkapitány alattomos szabálytalanságokat követ el, amiért már el is tiltják. Iscót gyakorlatilag teljesen kicsinálta az elmúlt hónapokban, aztán pályára küldi a Barcelona ellen 15 percre, és várja, hogy jól teljesítsen, több hónapos meccshiánnyal a világ legjobb csapata ellen.Egyszerűen teljes agyrém amit az argentin művel. Megértjük, hogy kellenek a fiatalok, de ennyire nem lehet szétbombázni egy sikercsapatot. Perez elnök pedig elismerően nézi, hogy leépül a gárda. Mit szeretnének ezzel elérni? Nem jött össze Hazard leigazolása sem, nem jött Neymar sem, Vinicius JR még a jövő embere. Le kell szögezni, hogy hiányzik Ronaldo évi 40-50 gólja és mérhetetlen győzni akarása. Egy pozitívuma van CR7 eladásának, mégpedig az, hogy Karim Benzema újra gólerősen focizik.

Zidane edző kérését inkább teljesíteni kellett volna, és nem ellene dolgoznia Perez elnöknek. Zizou azt kérte, hogy adják el Bale-t és tartsák itt bármi áron Ronaldót. Erre a jó öreg Florentino pont fordítva cselekedett, elüldözve a francia sikerkovácsot. Egy olyan edzőt akiért nagy sztárok is meg akartak halni a pályán ha arra kérte őket. Marcello mindent megtett azért, hogy Zidane kegyeiben maradjon, Bale-t is remekül kezelte. Ronaldo szárnyalt, Modric aranylabdát kapott, Varane világbajnok lett, Kovacic is csak a távozása után lépett le Londonba.

A Spanyol Kupából kiesett a Real, a bajnokságban már maximum a dobogó második vagy harmadik fokán végezhet, a BL-ben még esélyes, de egy komolyabb csapat eltiporja a következő körben. Kell egy új sokkal tapasztaltabb edző a csapat élére, aki újra összeilleszti a puzzle-t. Ki lesz az az ember? Mourinho vagy Pocchetino, vagy valaki más? Kíváncsian várjuk a fejleményeket, addig is holnap érkezik az Ajax a Bernabeuba.

Fel