Connect with us

Kézilabda

SBS-Eger: Tóth Edmond komoly kihívás előtt

SBS-Eger: Tóth Edmond komoly kihívás előtt


Tizenöt játékossal a keretben, az NB I-es csapatok közül az utolsók között kezdte el a közös felkészülést az SBS-Eger. A csapat a nyáron tovább fiatalodott, alighanem a legalacsonyabb átlagéletkorú gárdaként szerepel majd a 2020/2021-es szezonban.-írta a klub honlapja.

– A veszélyhelyzetet már megszüntette a kormány, de a járványügyi készültséget még fenntartják. Ezek ismeretében milyen érzésekkel vágtak bele a munkába?

– Átbeszéltük ennek a veszélyeit, tisztában vagyunk vele, hogy még lehet eső lehet hó – válaszolt az egriek vezetőedzője, Tóth Edmond. – Felelősen kell viselkedni, hiszen ha egy pozitív eredmény miatt két-három hétre kiesünk a munkából, annak súlyos következményei lehetnek a szezonra nézve. Az aktuális ajánlásokat betartva kezdődtek az edzések. A folytatásban azonban már nem szeretnék ezzel foglalkozni, bízom benne, hogy nyugodtan, normál módon végezhetjük a munkát.

– A hosszú szünet nem jelentett problémát? Az élsportolóknak lételeme a versenyhelyzet.

– Nem hinném. Május közepén egyébként is elkezdődött volna a nyári szünet, de egy komolyabb sérülés is több hónapos kihagyással jár. A sportolók izomzatának kiváló az emlékező képessége, hamar visszaáll a megfelelő állapotba. Hozzáteszem, a veszélyhelyzet időszakában sem tétlenkedtünk, az elmúlt három hétben pedig már egyéni edzésterv alapján készültek a játékosok. Az utolsók között kezdtük a közös felkészülést, de nem érzem, hogy ezzel hátrányba kerültünk volna a riválisokkal szemben.

– A nyári időszakban öt játékos távozott és ugyan ennyi érkezett. Ez már a végleges keret?

– Jelenleg tizenöt fővel dolgozom, egy beállót még szeretnénk igazolni. Árgus szemekkel figyeljük a piacot és ha találunk olyan kézilabdázót aki beleillik az elképzeléseinkbe, akkor megpróbáljuk szerződtetni.

– Edzői szemmel nagyobb kihívás az idei gárda, mint a tavalyi volt?

– Egyértelműen. A tavalyi csapatban biztos voltam, hogy megállja a helyét. A nyáron tovább fiatalodtunk, talán az NB I-ben nálunk lesz a legalacsonyabb az átlagéletkor, ráadásul többek még nagyon kevés élvonalbeli rutinnal rendelkeznek. Idén több a kérdőjel, hiszen Rédei István visszatérésére még várni kell, s Rolandas Bernatonis sem teljesen egészséges. Nehezebb lesz a szezonkezdet, a rutinosabb játékosokra még nagyobb teher hárul majd.

– A személycserék ellenére a csapat stílusjegyei változatlanok maradnak?

– Igyekszünk a modern kézilabda minél több elemét felvonultatni. A rendelkezésre álló kerethez igazítjuk a játékunkat, amit még nagyban meghatározhat a szerződtetni kívánt beálló szerepe. A gyorsaságunkat mindenképp szeretnénk megőrizni.

– Az újonnan érkezettek közül ki az, akitől a legtöbbet várhatjuk?

– Talán a Dabasról igazolt hálóőrt, Balogh Tibort mondanám. Ő nagyon fontos láncszeme lesz a csapatunknak. Bízom benne, hogy megfelelő motivációt jelent számára az első számú kapus szerepe, s kellő önbizalommal áll bele a feladatba. Jól ismeri a mezőnyt, a tapasztalatát igyekszünk kamatoztatni.


A 2020/2021-es keret, amely még nem végleges
Kapusok: Balogh Tibor (Dabasi KC VSE), Moscoso Péter Carlos
Jobbszélsők: Lezák Áron, Mándy Tibor
Jobbátlövők: Rédei István, Szuharev Lev (Telekom Veszprém)
Irányítók: Schmid Péter, Tóth Rajmond
Beállók: Kovács Márk (MRD Dobova, szlovén), Szepesi Noel
Balátlövők: Rolandas Bernatonis (litván), Tóvizi Tamás (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: Holdosi Bence (FTC), Száva Máté
Védekező: Kiss Gergő

Szerző: Sike Károly

Fotó: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda