Labdarúgás

Rummenigge kétségbeesett, Hansi Flick mentegetőzik, tovább botladozik a Bayern

Megint nincs győzelem, megint nem stabil a védelem: 1. Az FC Union a vártnál több problémát okozott a Bayernnek, és meglepően közel állt a rekordbajnok legyőzéséhez. Furcsa légkör volt Köpenickben, és ez nem csak Berlin szurkolói miatt mondhatjuk el.

Több mint 150 Union szurkoló állt a stadion mellett és mobiltelefonjaikon keresztül nézik a meccset.

A szurkolók mindig ott vannak. Kintről biztatnak, így is átérezhetjük a hangulatot. Látod a tűzijátékot és hallod őket énekelni. Ez természetesen jó motiváció volt a csapat számára” – mondta a meccs után Taiwo Awoniyi, az Union támadója. – Kívülről halljuk őket, látjuk a tűzijátékot, és a bajorok toporogva fociznak a jól ismert “Fogd le a bajorok kulcsembereit” csatakiáltásokkal és igyekeznek élen maradni a téli szünetig. Valószínűleg a Bayern vezetői másképp képzelték el, de hosszú, hosszú menetelős év után a fejek már üresek, a testek már nem képesek mindent végrehajtani a 90 perc alatt.

Csak az első percekben nem voltunk a pályán. Nem voltunk elég magabiztosak” – mondta a meccs után Hansi Flick. A 11 meccsen elért 17 gól is tiszta szavakkal beszél, egymás után két győzelem nélküli meccs újabb bizonyítéka ennek a “nehéz szezonnak” a Bayern számára.

“Erre a teljesítményre nincs mentség. Tudjuk, hogy minden harmadik napon egymás után kell játszanunk. De nem lehet háromnaponta tökéletes játékot nyújtani” – mondja Jérome Boateng, aki Berlinben Niklas Süle távollétében a védelem központja volt David Alaba mellett.

A Bayern nagyon nem találja a játékot. Az első félidőben csak Thomas Müller harcol komolyan, a többiek túl fáradtnak tünnek. Miután Robert Lewandowski enyhe lökés után elesik a büntetőterületen. Tizenegyesért reklamál, megáll és hallgatja az “FCU szurkolóit” énekelni a lelátó mögött. Bastian Dankert játékvezető rövid ellenőrzés után integet, hogy mehet tovább. Lewandowski nem tudja elhinni, de később a gólját azért ígyis megszerzi. A második félidőben Kingsley Coman szép passzát követően az év játékosa szabadon áll a büntetőterületen, és megmenti legalább a Bayern egy pontját.

Bár Lewandowski gólja után még jóval több mint 20 perc volt hátra, a hazaiak egyre közelebb kerülnek a győzelemhez, anélkül, hogy Neuer komolyan bajba kerülne. A stadionon kívül ismét tűzijátékot indítanak, ezúttal a másik oldalról.

A Bayern edzője, Hansi Flick pénteken már foglalkozott a harcosság hiányával. “Igaz, hogy sok mindent lehet hallani a pályán – és az ellenfél padjáról is” – magyarázza a “nagy kihívásra” utalva, hogy nem reagálnak az érzelmekre és a heccelésre. A bajorok főnökét Karl-Heinz Rummenigge-t ez nem érdekli. ő így kommentálta a játékot a lelátóról a második félidőben.

Fel kell most már ébrednünk!” – nagyon kétsébeesettnek tűnt az egykori világbajnok csatár.

A Bayern ezzel a sikertelen pár héttel a háta mögött is vezeti a Bundesligát, köszönve a Borussia Dortmund folyamatos botladozásának.

Fel