Connect with us

Gyorskorcsolya

Rövidpályás gyorskorcsolya vk – Kijelölték a magyar csapatot

Rövidpályás gyorskorcsolya vk – Kijelölték a magyar csapatot

Tizenegy fős csapatot jelölt ki a magyar szakvezetés a rövidpályás gyorskorcsolyázók első négy világkupaversenyére.

    A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a férfiakat az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba mellett Varnyú Alex, Krueger Cole és Sziklási András, míg a nőket Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka képviselheti.


    “A világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt – jelentette ki Bánhidi Ákos csapatmenedzser. – Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy a debreceni kontinensviadalon kivel számolhatunk egyéni indulóként.”


    November első két hétvégéjén a kanadai Montrealban és az egyesült államokbeli Salt Lake Cityben lesz vk-forduló, majd november utolsó és december első hétvégéjén a japán Nagoja és a kínai Sanghaj lesz a házigazda.


    Az első négy vk-viadalra nem kerülhetett csapatba az amerikai születésű, olimpiai ezüstérmes John-Henry Krueger, mivel a szeptember végi országos bajnokságon súlyos szárkapocscsont-sérülést szenvedett, és műteni kellett. A remények szerint a január végi, hazai rendezésű Eb-re már felépül.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Gyorskorcsolya