Connect with us

Röplabda

Röplabda Bajnokok Ligája – Változott a lebonyolítás

Röplabda Bajnokok Ligája – Változott a lebonyolítás


A megszokott oda-visszavágós csoportkör helyett “buborékos” formában bonyolítják le idén a férfi és női röplabda Bajnokok Ligája főtáblás küzdelmeit.

    Az európai szövetség (CEV) honlapjának híre szerint a koronavírus-járvány miatt kényszerültek a versenykiírás megváltoztatására. Az új lebonyolítás értelmében mindkét nemnél minden csoportban két helyszínen körmérkőzéseket játszanak a csapatok, így dől majd el a továbbjutás.


    A férfiaknál és a nőknél is november végén, december elején, illetve jövő január-februárban rendezik a tornákat Európa-szerte. Az öt négycsapatos csoport mindegyikéből az első helyezett, illetve a három legjobb második jut tovább a negyeddöntőbe.


    A férfiaknál a Kaposvár még versenyben van a főtáblára jutásért, a somogyiak – a tervek szerint – többszöri halasztás után, jövő kedden és szerdán játszanak Romániában a selejtező utolsó fordulójában a házigazda CSM Arcada Galati, illetve a lengyel Jastrzebski Weigel csapatával.


    A nőknél a Vasas a kvalifikáció első körében búcsúzott a Dinamo Moszkvával szemben, a főtáblás együttesek közül ugyanakkor a német SSC Palmberg Schwerinben a válogatott Szakmáry Gréta révén lesz magyar érdekeltség.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Röplabda