Tenisz

Roland Garros – Fucsovics Márton továbbjutott

Fucsovics Márton a hazai közönség előtt szereplő Gilles Simon legyőzésével a második fordulóba jutott a francia nyílt teniszbajnokság férfiversenyében vasárnap.

    A világranglistán 44. magyar játékos nagyszerűen kezdte a mérkőzést: ellenfelének nem sok esélyt adva, két brékkel 4:0-ra meglépett. A folytatásban magára talált ugyan a 69. helyen álló francia veterán, aki kétszer is elvette riválisa szervagémjét, de Fucsovics végül 55 perc után szettelőnyre tett szert. A második játszma a magyar szempontjából hasonlóan jól, 4:0-val indult, azonban lényegesen simábban alakult, miután ezúttal nem bukott el adogatójátékot.


    A szorosabb és küzdelmesebb harmadik játszmában Fucsovics 2:1-es vezetését követően került brékelőnybe, amit azonban 4:2 után Simon elvett tőle, majd a francia úgy alakította 5:5-re az állást, hogy közben meccslabdát is hárított. A végjátékban Fucsovics újabb meccslabdát vétett, így a döntés a rövidítésre maradt, amelyben aztán 7-5-re jobbak bizonyult.


    Az összecsapás 3 óra 14 percig tartott.
    Az MTK játékosa eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly Kölnben 6:0, 6:3-ra kikapott a 14 ATP-tornagyőzelemmel büszkélkedő Simontól – aki volt már hatodik is az ATP-rangsorban -, de ezúttal sikerült visszavágnia.


    A magyar játékos a második fordulóban a 34 éves olasz Fabio Fogninivel találkozik, a világranglistán 29. játékossal eddig háromszor mérkőzött meg: egyszer legyőzte, kétszer kikapott tőle. Legutóbb a 2019-es wimbledoni GS-torna második fordulójában maradt alul vele szemben, amikor emlékezetes, ötjátszmás nagy csatában 3 óra 43 perc alatt szenvedett vereséget.


    A 29 éves Fucsovics – az idei főtábla egyetlen magyarja – tavaly a nyolcaddöntőig menetelt a Roland Garroson, akkor az orosz Andrej Rubljov állította meg csaknem négyórás mérkőzésen.

    Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
    férfiak:
    
Fucsovics Márton-Gilles Simon (francia) 6:4, 6:1, 7:6 (7-5)

Fel