Tenisz

Roland Garros – Fucsovics férfi párosban is búcsúzott- Nyilatkozat

Fucsovics Márton, oldalán a svéd Robert Lindstedttel az első fordulóban kikapott szerdán a francia nyílt teniszbajnokság férfi párosversenyében.

    Az ellenfél, a brazil Marcelo Demoliner és az indiai Divij Sharan kettős az első szettben 28 perc alatt előnyre tett szert, amit Fucsovicsék 48 perc alatt egyenlítettek ki. Mindkét szettben egy-egy alkalommal tudott brékelni a játszma győztese.
    A döntő játékrész Fucsovicsék elbukott szervagémjével kezdődött, majd az ellenfél – 3:1-es előnyénél – újból brékelt. A magyar játékos és svéd partnere a végjátékban négy mérkőzéslabdát hárított, de csak az újabb bréket tudták elkerülni, a kiesést már nem.
    Az összecsapás 1 óra 50 percig tartott.
    A magyar teniszező egyesben is az első fordulóban kapott ki, ötszettes mérkőzésen az argentin Diego Schwartzmantól. Fucsovics vegyes párosban Babos Tímeával az oldalán csütörtökön mutatkozik be, az első fordulóban a Tristan Lamasine, Manon Arcangioli francia kettőssel találkoznak.

Fotó: Twitter


    A szerdai párosmérkőzés után Fucsovics a közösségi oldalán úgy fogalmazott: korábbi rosszullétét követően már jobban van, de állapota még mindig nem százszázalékos.
    “Gyengébbnek érzem magamat, és a közérzetem nem olyan, mint általában, de a vegyes párosra még odateszem magam” – írta. Hozzátette, szeretne ismét teljesen egészséges lenni, és két hét múlva tökéletes állapotban indulni Stuttgartban, nem akarja, hogy bármi visszamaradjon ebből a betegségből.
    “A mai meccsen végig azt éreztem, hogy kicsit szerencsétlenek vagyunk. Párosjátékossal nekem mindig nehéz játszani, mindig mondanak különböző variációkat, néha nem is értem, hova kell mennem” – vallotta be a nyíregyházi teniszező, aki nagyon bízik a vegyespáros sikerében.

Eredmény, páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Férfiak:
Marcelo Demoliner, Divij Sharan (brazil, indiai)-Fucsovics Márton, Robert Lindstedt (magyar, svéd) 6:3, 4:6, 6:2

MTI

Fel