Tenisz

Roland Garros – Babos továbbjutott a selejtezőben, Stollár búcsúzott

Babos Tímea bejutott a selejtező második fordulójába kedden a francia nyílt teniszbajnokságon, Stollár Fanny sajnos kiesett.

    A világranglistán 138. soproni teniszező a kvalifikáció első körében a montenegrói Danka Koviniccsal (183.) találkozott. A két játékos ezt megelőzően egyszer, a 2016-os pekingi tornán csapott össze, akkor Babos két játszmában nyert.
    A torna honlapja szerint párizsi mérkőzésük is hasonlóan indult, mint a három évvel ezelőtti: Babos hamar brékelte ellenfelét, majd az első felvonásban összesen háromszor vette el 24 éves riválisa adogatását, így 38 perc után előnybe került.
    A második szettre sem változott sokat a találkozó képe: a 26 esztendős magyar teniszező ugyan egy adogatójátékát elvesztette, de mivel ő ismét háromszor vette el ellenfeléét, 1 óra 26 perc után ünnepelhette a továbbjutást.
    Babos Tímea a következő körben az olasz Martina Trevisannal (157.) találkozik.
    A főtáblára jutáshoz – amelyen magyar részről alanyi jogon csak Fucsovics Márton szerepel – három mérkőzést kell nyerni.
 A világranglistán 162. játékos kedden a magyar származású, svájci színekben versenyző Tímea Bacsinszkyval (94.) találkozott, akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők. A volt top 10-es ellenfél – aki kétszer is elődöntőt vívott a Roland Garroson – az első szettben háromszor elvette Stollár adogatását, majd a másodikban 5:4-nél brékelt, és másfél óra alatt 6:3, 6:4-re győzött.
   


Eredmény, selejtező, 1. forduló:
Nők:
Babos Tímea-Danka Kovinic (montenegrói) 6:2, 6:2

Stollár Fanny-Timea Bacsinszky (svájci, 3.) 6:3, 6:4

    

Fel