Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Robert Kubica hosszú távra tervez az F1-ben

A Forma-1-es versenysorozatba az idén versenyzőként visszatérő lengyel Robert Kubicának ez lesz 2010 óta az első szezonja.

A Williams csapatában Kubica csapattársa George Russel lesz, aki hatalmas tehetségként van számon tartva, és a tavalyi szezonban megnyerte az F1-es bajnokságot. Russelt a Mercedes szponzorálta be a jó öreg Frankhez és ezért fizetett is, nem is keveset.

Kubica szponzora a kengyel olajcég az PKN Orlen kedden tartott egy médiaeseményt, ahol Robert beszélt az előtte álló feladatokról.

„A Forma-1 rengeteget változott, úgy gondolom, hogy nagyon fontos lesz, hogy már a kezdetektől jó legyen az autónk alapverő koncepciója. Ha a kocsi alaptulajdonságai nem lesz jó, onnan már nagyon nehéz lesz a jó irányba továbblépni. Nagyon gyenge szezon van mögöttünk. Bízom benne, hogy a csapatnak sikerül jó autót építeni”

A fizikaim képességeit firtató kérdésre így válaszolt.

„Abszolút biztos vagyok abban, hogy bírni fogom a terhelést, és szeretném elmondani, hogy egyáltalán nem lennék itt ha bármi kétségem is lenne efelől.”

A 76 nagydíj hétvégi részvétellel egy rutinos versenyzőnek kellene számítania, de ő mégis úgy érzi magát, mint egy újonc.

Fotó: Twitter

„ha jobban belegondolok akkor úgy érzem magam, mint egy újonc, akkor is, ha teljesen más a helyzet , mint a bemutatkozásom idején. Amikor annak idején aláírtam a szerződésem a BMW Sauberrel, még jóval fiatalabb voltam és talán bátrabb is. A célom, hogy jól teljesítményt nyújtsak, és minél tovább maradjak a Forma-1-ben, addig ameddig csak lehetséges. A legnagyobb sikert számomra az jelentené, ha legbelül elégedett lennék a saját teljesítményemmel.” – nyilatkozta Kubica.

Fel