Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Ricciardo elárulta, hogy miért lépett le a Red Bulltól

Mindenkit meglepett, hogy Daniel Ricciardo tavaly bejelentette, hogy nem újítja meg szerződését a Red Bull Racing csapatával, és inkább a gyári Renault csapathoz szerződik.

Azért is hatott a rajongókra sokként a bejelentés, mert folyamatosan arról szóltak a nyilatkozatok, hogy mindkét Red Bull pilótának abszolút elege volt már a gyenge és megbízhatatlan francia erőforrás rendszerből.

Ezzel szemben Ricciardo egészen konkrétan megkereste a francia istállót, hogy ő szívesen átigazolna. Most arról mesélt egy nyilatkozatában, hogy miért is döntött így.

Fotó:Planetf1


„Ha visszaemlékszem, a legnagyobb gondom az volt, hogy a Red Bull mindenképpen két évre akart volna aláírni, de már akkor is többször felvetődött bennem a kérdés, hogy jó lesz-e egyáltalán nekem még egy évet is maradni, ahhoz képest a két év, túl soknak tűnt. Vívódtam sokat a döntésen: nem éreztem magam kellően motiváltnak ahhoz, hogy maradjak.”

„Egyfolytában azon járt az eszem, hogy mi lesz, ha a Hondára váltás nem fog beválni? Megint következik egy kínlódós szezon, és nem biztos, hogy végig akarok csinálni még egy ilyen évet? Ha rágondoltam, akkor ez a kétéves szerződés elbizonytalanított. Akkor arra fókuszáltam, hogy menjünk rá az egy évre, aztán ha bevált a Honda, hosszabbítunk, vagy újra tárgyalunk.”

Fel