Labdarúgás

Ramos: A győzelem Enrique-é és a családjáé

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya családi okokra hivatkozva nem volt ott csapata Málta elleni mérkőzésén, Ramosék próbálták kizárni a körülményeket és végül sima, 2-0-ás sikert arattak.

Kép: Twitter

Luis Enrique a mérkőzés napjának reggelén jelezte a spanyol szövetségnek, valamint játékosainak, hogy nem lesz ott a vendég kispadon a Málta-Spanyolország Európa-bajnoki selejtezőn. Hivatalos tájékoztatást azóta sem adtak ki a távolmaradás miértjéről, csupán annyi bizonyos, családi okok miatt volt kénytelen távozni a kapitány.

A győzelem így is összejött Alvaro Morata duplájával. Sergio Ramos szerint a játékosokat nem zökkentették ki a történtek, Enrique pedig profin kezelte a helyzetet.

„Annak ellenére, hogy a mérkőzésen nem volt jelen, Luis kiválóan készített fel bennünket. Nehéz szituáció ez, de a csapat jól reagált rá és átéreztük a helyzet súlyát. Enrique-nek és a családjának szenteljük ezt a győzelmet, bizonyítva ezzel azt, hogy egy igazi család vagyunk” – mondta el a csapatkapitány, aki már csak négy mérkőzésre van (163 fellépés) a válogatottsági csúcstartó Iker Casillas-tól.

Fel