Német Foci

Raiola Haaland ügynöke: Világos elképzelésünk van Erling jövőjéről

Erling Haaland és Mino Raiola két éve gondolkodik a csatár jövőjén, és világos elképzelésük van a következő lépéséről – mondta a norvég csatárzseni ügynöke.

Haaland a Salzburg csapatától csatlakozott a Borussia Dortmundhoz, miután a Bundesliga-csapat 2019 decemberében kifizette a 20 millió eurós kivásárlási záradékot.

Azóta 51 gólnál tart a lejátszott német élvonalbeli fellépésein, meccsenként egy gólt átlagolva, – Haaland a leghamarabb jutott el a Bundesliga történetének ezen mérföldkövéhez. A legfiatalabb félszázados gólvágó még mindig csak 21 éves.

Valójában az Európa öt legjobb bajnokságában szereplő játékosok közül csak Robert Lewandowski (100) szerzett több gólt Haalandnál (74) 2020. január 18-i dortmundi bemutatkozása óta.

A BVB-től való távozás körüli találgatások továbbra is fennállnak, Haaland szerződése állítólag 75 millió eurós kilépési záradékot tartalmaz, bár a klub vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke ezeket az állításokat „pletykaként” minősítette, és nem erősíti meg a záradék összegszerűségét.

A pletykák szerint Európa számos nagy klubja érdeklődik iránta, így Raiola – aki a 21 éves játékost képviseli – úgy gondolja, hogy ő és Haaland birtokolják az összes kulcsot a közelgő átigazolási időszakban.

Két éve gondolkodunk a jövőjén” – mondta Raiola a SPORT1-nek. „Egyértelmű elképzeléseink vannak arról, hová menjen, és természetesen megnézzük, mit fog kínálni a piac. 

„Egy olyan játékossal, mint ő, tudjuk befolyásolni a piacot, nem leszünk nyomás alatt.

„Megváltoztattam az átigazolási piacot, és ma mi ügynökök egy új játékot hoztunk létre a futball mellett: az átigazolási piacot. Ma heti két napon a futballról, a másik öt napon az átigazolási piacról beszélünk.”

Fel