Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Raikkönennek eddig zökkenőmentes volt a beilleszkedés

Kimi Raikkönen az idén az Alfa Romeo Racing csapatával indul a Forma-1-es világbajnokságon és úgy gondolja, hogy az új csapatba való beilleszkedése eddig elég zökkenőmentesen zajlott.

A finn szupersztár szerint minden váltás nehéz, főleg a Forma-1-ben, azonban ő könnyedén beilleszkedett új csapatához, és eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy az autó is jóra sikerült.

Fotó: Twitter

„Ez már egy másik istálló, de szerintem nem erősebb, vagy gyengébb” – mondta a Jégember, amikor arról faggatták, hogy jobban passzol-e vezetési stílusához az Alfa, mint a Ferrari. Így felelt: „Egy pár hete együtt dolgozunk már és minden problémamentesnek tűnik, korrekten zajlik a munka. A csapatváltásoknál mindig van egy kis rizikó, lehetnek kisebb nagyobb gondok, de ez szerencsére egy ideális átállás. Elég jó szakemberek dolgoznak itt, a csapat kisebb, mint a Ferrari, de elmondhatjuk, hogy szépen fejlődik a projekt ” -mondta el véleményét Kimi.

Az első teszthét eredményeiből kiindulva akár a középmezőny elejére is felröppenhet az Alfa Romeo Racing.

„Szerintem ha a mindent megteszünk egyénenként, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy a jó eredmények is érkeznek. Aztán, hogyan is alakulnak a dolgok, azt képtelenség megmondani.”

Fel