Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Raikkönen Saubertól a Sauberig… 1. rész

Kimi Raikkönen amikor megérkezett a száguldó cirkuszba, hihetetlen hatással volt a szurkolókra, és hamar a legnépszerűbb pilóták közé soroltuk.

Az első Sauberes év megtekintésének apropója, hogy a Jégember a Ferrarit elhagyva, nem fordított hátat az egésznek, hanem elfogadta a régi-új csapata hívószavát és még kettő évig szórakoztatja a nagyérdeműt.

Raikkönen első Forma-1-es évében elérte azt a helyezést ami más pilótának élete legjobb helyezése. Ausztriában 4. és Kanadában szintén a 4. lett.

Képtalálat a következőre: „raikkönen austria 4. 2001”
Fotó: motorsport images

Annyira jól versenyzett Kimi, hogy a következő évben már a McLaren volánja mögött találta magát, a visszavonuló Hakkinen helyén. Ez pedig már egy teljesen más versenyzés volt.

Képtalálat a következőre: „raikkönen 2002 mclaren”
Fotó: Bestcarmag.com

Raikkönen 2002-ben a legjobb helyezését a Francia Nagydíjon szerezte meg, itt a második pozícióban ért célba. Nem volt már messze az első futamgyőzelem. Ez 2003-ban a Maláj Nagydíjon egy végtelenül emlékezetes versenyen sikerült is, az utolsó helyről startolva ért a dobogó tetejére! Zseniális!!! Ekkor már mindenki az őrségváltást beszélte, hogy mikor győzi le az egyeduralkodó Michael Schumachert a Ferrariban. Sajnos ez nem sikerült neki, mert a McLaren elég megbízhatatlan autót épített neki, amivel nem lehetett folyamatosan kiválóan versenyzeni.

https://youtu.be/md3qF4S8SPU

2003-ban a finn szupersztár nem kevesebb mint 6 második helyet szerzett és végül a második lett a világbajnoki tabellán. Hiába nem volt kedve, de el kellett mennie az év végi FIA díjátadó gálára.

A fenti kép: twitter

Folyt. köv.

Fel