Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Raikkönen kezdeményezte a Sauberes tárgyalásokat

Kimi Raikkönen idén a Sauber csapatával folytatja a Forma-1-ben és most Steve Robertson Kimi menedzsere beszélt a váltás részleteiről.


A Ferrari a Monzai Nagydíjon be akarta jelenteni, hogy Leclerc érkezik Kimi helyére 2019-ben, de a 2007-es világbajnok megszerezte a pole poziciót, és túl nagy blama lett volna, ha éppen akkor közlik ezt a világgal. A Jégember nem akart visszavonulni és ő kezdeményezte a Sauberes kalandot. A svájciak hatalmasat ugrottak a teljesítményben a 2017-es szezonhoz képest, ami következménye az Alfa Romeóval kapcsolatos együttműködésnek és a Ferrari egyre javuló motorjának. Raikkönen jól tudta mit csinál, és azért jelentkezett be Svájcba, mert tudja, hogy 2019-ben még nagyobb potenciál lesz az Alfa Rómeó Sauberba.

Fotó: Grandprix247

Steve Robertson így beszélt erről:

„Amikor Kimivel közölték, hogy nincs szerződése a Ferrarival, ő kezdeményezte a tárgyalásokat. Kimi folytatni akarta, így találkozott az istálló tulajdonosaival, aztán pedig Fred Vasseur-rel (csapatfőnök). Láthatták, hogy nagyon is folytatni szeretné.”

„Fred elmondta, hogy amikor először találkoztak Kimivel, a finn arra hegyezte ki a beszélgetést, mik a tervei a következő évre. Kimi látni akarta, vajon a csapat is olyan lelkes-e, mint ő. Ezt is érezte, és ekkor döntötte el, hogy akarja ezt a szerződést.”

„Egy kicsit negatív volt Monzában, amikor megtudta, mi történt, de gyorsan túllendült a dolgon. Folytatni akarta a versenyzést, mert úgy érezte, hogy még valamit még le kell tennie az asztalra” – magyarázta Robertson Raikkönen Forma-1-ben maradásával kapcsolatban.

Fel