Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Raikkönen elégedett az Alfával, és vezetni is könnyű – VIDEÓ

Kimi Raikkönen nagyon elégedett az idei versenyautójával, és úgy gondolja, hogy tényleg jó munkát végeztek az Alfa Romeo mérnökei és szerelői.

Tegnap extra napot teljesített az Alfa Romeo és Kimi Raikkönen mert a második leggyorsabb időt autózta, és az egész nap során a legtöbb kört teljesítette. Egészen pontosan 138-at.

„Szerencsére sok kört sikerült megtennünk, természetesen mindig szeretnék többet futni, mint amennyit éppen sikerül, de úgy gondolom hogy sok dolgot ki tudtunk próbálni az alap dolgokat végeztük el most, a jövő héten pedig ki fogunk próbálni sokkal összetettebb beállításokat és elmélyülünk majd a részletekben.” – a Jégember arra céloz, hogy nem hozták ki az autóból a benne rejlő potenciált és a jövő hét folyamán már láthatunk tőlük igazán gyors köröket is.

„Az autó tesztelésekor többféle abroncsot is kipróbáltunk, az a véleményem, hogy mindegyiken jó egyensúlya volt a kocsinak és nagyon jól tapadt. Erről is többet tudunk majd meg jövőhéten, ha elkezdem majd jobban nyomni neki. Nincsenek nagy elvárásaim ezzel kapcsolatban, csak annyi hogy a maximumot kell hogy nyújtsuk. A csapatom nagyon jó autót épített, szóval ez egy jó kiindulási alap, igen persze sok még vele a munka, de azt hiszem most tényleg jól állunk.”

Nézzük meg a videót, ahogy Kimi terelgeti az autót egy körön keresztül Barcelonában. Szembetűnő, hogy egyáltalán nem kell ellenkormányoznia, és gépészkedni, hogy az úton tartsa a kocsit. Jó látni egy jó autóban a finn szupersztárt.

Fel