Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Raikkönen csapattársa elsősorban fejlődni szeretne

Anzonio Giovinazzi tavaly a Ferrari fejlesztő pilótájaként dolgozott Maranellóban, idén már versenyülést kapott a Sauber Alfa Romeo-nál, és Kimi Raikkönen csapattársa lesz.

Nagyon össze kell szednie magát az olasz srácnak, mert Raikkönennel szemben kell bizonyítania. Kimin már nem lesz nyomás és ő nyomás alatt is nagyon gyorsan és pontosan teljesít. Azonban Giovinazzi két éve a Kínai Nagydíjon csúnyán összetörte a kocsit, és utána már nem is kapott lehetőséget. Az ifjú taljánnak nem lesz egyszerű dolga, de ha jó kapcsolatot alakított ki Kimivel akkor sokat fog neki segíteni a Jégember.

Képtalálat a következőre: „giovinazzi raikkönen”
Fotó:Twitter

„Ez még csak az első szezonom lesz a Forma-1-ben, a célom az, hogy minél többet fejlődjek” – idézi Giovinazzit az Autosport. „Azt jó látni, hogy több fiatal is képes nagyon jó munkát végezni egy topcsapatnál, már többen is megmutatták, hogy elég gyorsak ehhez: Max Verstappen, Pierre Gasly és Charles Leclerc is ezért került oda.”

„Nem akarok az ő eredményeivel foglalkozni, a csapattársam is más lesz, minden egész másképp fest. A lényeg, hogy az autó gyors legyen, nyomhassam már az elejétől és a lehető legjobb formámat hozzam” – tette hozzá az olasz, aki azt is elmondta, hogy a Sauber tavaly bizonyította már, hogy nagyon jó csapat és képes jó autót gyártani.

Giovinazzi 2017-ben Kínában a Q1-ben odacsapja a Saubert a célegyenesben a falhoz…

Giovinazzi lassítva az ütközés

Fel