Rajtrács

Raikkönen 300. versenyét ünnepelné, ha foglalkozna vele

“Most mindenki erről beszél, de engem a teljesítményünk jobban izgat.”

300. versenyére készül a Forma-1 jelenlegi mezőnyének legidősebb versenyzője, Kimi Raikkönen. Az Alfa Romeo Racing pilótája a kultikus Monacói versenyhétvégén jubilál, amiről természetesen a csapat sem felejtkezett meg, a spártai győzelemről szóló film szerkesztett borítóképével gratulálnak a finnek.

A Forma-1 közege már jól tudja, Raikkönen nem él a számok a bűvöletében, így igazán nem hatja meg a 300-as küszöb átlépése. Nem tervez semmi szokatlant, ugyanúgy készül a soron következő hétvégére, mint az összes többire.

“Most mindenki arról beszél, hogy ez lesz a 300. versenyem. Őszintén szólva, engem jobban izgat hogyan teljesítünk majd” – reagált a megszokott modorral a világbajnok. “Monaco mindig egy trükkös helyszín és egyelőre lövésem sincs, hogyan idomul az autónk ehhez a pályához.”

Kimi Raikkönen egyelőre ötödik a legtöbb futamon indult versenyzők listáján, amennyiben kitölti jövő év végéig szóló szerződését, az első helyre ugrik fel a vonatkozó rangsorban. Hasonló mondat vélhetően akkor is várható tőle…

Fel