Labdarúgás

Puskás Real Madridba érkezését fúrta egykori edzője, ezzel vágott vissza a magyar legenda

Puskás Ferenc minden idők legnagyobb futball legendájának élete egy igazi mesébe illő történet. 1958-ban a magyar származású Östreicher Emil volt a spanyol sztárcsapat, a Real Madrid sportigazgatója és ő egyből beajánlotta Puskást Santiago Bernabeu elnöknek.

Képtalálat a következőre: „puskas real madrid bernabeu”
Fotó: Real Madrid

A keménykezű sportvezető először nem örült az ötletnek és problémás játékosnak nevezte Öcsit. Ezt a gondolatát arra alapozta, hogy látta Puskást Bolognában egy mérkőzésen ahol szerinte nem csinált semmit, csak folyamatosan reklamált a bírónak. Sajnos azon a meccsen tényleg nagyon gyengén teljesített Öcsi Bácsi, de szerencsére Östreicher nem hagyta annyiban a dolgot és meggyőzte Santiago Bernabeut, hogy nekik Puskásra van szükségük, mert ilyen játékost még nem látott a csapatában a klubelnök. Táviratot küldött Öcsinek, hogy találkozzanak Olaszországban, mert a Real Madrid szerződtetni kívánja. Közismerten Puskás akkoriban hatalmas súlyfelesleggel küzdött és már harminc éves is elmúlt. Bécsben tréningezett, hogy minél jobb állapotban érkezzen meg Madridba. Akkoriban a királyiak edzője az argentin Carniglia volt és nagyon ellenezte a száguldó őrnagy érkezését.

Képtalálat a következőre: „puskas real madrid bernabeu”
Puskás debütálása a Real Madridban

Puskás megérkezésekor még mindig küzdött súlyával de Östreicher Emil teljesen biztos volt abban, hogy egy fantasztikus időszak elé néz a Real Madrid a magyar támadó érkezésével. Az első edzésen Carniglia negyven kört futtatott Puskással, aki szó nélkül teljesítette a penzumot. Tisztában volt vele a profi gondolkodású Öcsi, hogy ez csak a javát szolgálja. Ennek ellenére az edző megpróbálta megfúrni a magyar szerződtetését.

Képtalálat a következőre: „puskas real madrid bernabeu”
Fotó: Real Madrid

Úgy nyilatkozott, hogy ennél a magyarnál a fia is jobb és teljesen feleslegesnek tartja az ide hozatalát. Emil erre úgy válaszolt, hogy maga Puskáshoz még hasonlót sem edzett soha. Puskás először a River Plate elleni barátságos mérkőzésen kapott szerepet a Blancóknál, majd az Ovideo ellen játszotta első La Ligás mérkőzését. Ezen a bajnoki premieren 5:1-re nyert a Real Madrid, Puskás pedig 2 gólt szerzett. Folyamatosan jobban és jobban teljesített meggyőzve az elnököt arról, hogy a legjobb döntés volt a leigazolása. Hamarosan a közönségtől megkapta a Pancho becenevet is.

Fel