Labdarúgás

Premier League – Visszatér az öt cserelehetőség

A következő szezontól az angol labdarúgó-bajnokságban ismét öt cserelehetőségük lesz mérkőzésenként a vezetőedzőknek.

    A Premier League honlapjának beszámolója szerint a részvényesek csütörtökön döntöttek a témában, és abban is megállapodtak, hogy cserék miatt egy csapatnak legfeljebb három játékmegszakításra lesz lehetősége, amibe a szünet nem számít bele.


    Egy csapat maximum kilenc cserejátékost nevezhet egy mérkőzésre.


    Az öt csere szabályát a nemzetközi szövetség (FIFA) azért vezette be 2020-ban, hogy a koronavírus-járvány miatti körülbelül három hónapos kényszerszünet után a játékosok ne kapjanak extrém terhelést. A lehetőséggel a következő szezonban a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonalban is éltek, az angol bajnokság klubjai viszont elvetették.


    A Premier League csütörtöki ülésén megállapodás született arról is, hogy idén a nyári átigazolási időszak június 10-én kezdődik és szeptember 1-ig tart a többi európai élbajnoksággal összhangban.


    A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elhangzott, hogy a liga jövő hétfőtől megszünteti a játékosok és a stábtagok heti kétszeri tesztelési kötelezettségét, és csak azokat kell majd vizsgálni, akik tüneteket produkálnak.

Fel