Labdarúgás

Pontokat vesztett Pakson a Vidi, hazai siker a diósgyőri alsóházi rangadón

A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén a Diósgyőri VTK 1-0-ra legyőzte a 93. percben büntetőt hibázó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulójában.

    A házigazdák, akik október vége óta veretlenek otthon a bajnokságban, pontszámban beérték riválisukat a tabellán, egyben elkerültek a kiesőzónából.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)


Miskolc, 3837 néző, v.: Karakó
 Gólszerző: Hasani (63.) 
 Sárga lap: Vernes (41.), Tamás (57., 92.), Ousman (70.), illetve Sós (18.), Nagy Zs. (40.), Poór (79.)
 Kiállítva: Tamás (92.)

DVTK:
 Antal – Sesztakov, Polgár, Tamás, Juhar – Szabó B., Mazalovic, Hasani (Géringer, 81.), Márkvárt – Vernes (Ousman, 68.), Mihajlovic (Bacsa, 58.)

Puskás Akadémia:
Hegedűs – Heris, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. – Sós (Latifi, 30.), Mioc, Knezevic (Szakály P., 56.), Balogh B. (Varga, 42.), Kiss T. – Radó

https://www.instagram.com/p/BuzCrOFnRq9/?utm_source=ig_web_copy_link

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán „felébredt” a Puskás Akadémia – amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt -, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.
 A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét. A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Paksi FC-MOL Vidi FC 2-2 (2-1)


Paks, v: Vad II
Gólszerzők: Hahn (22.), Könyves (43.), Kecskés (86.), illetve Stopira (35.), Scepovic (56.) 
Sárga lap: Lenzsér (39.), Könyves (84.), illetve Vinícius (7.), Hadzic (9.), Huszti (24.)

 Paks:
 Nagy G.- Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes – Zsidai – Könyves, Kecskés (Egerszegi, 89.), Papp, Remili (Kesztyűs, 80.) – Hahn (Nagy R., 92.)

MOL Vidi FC:
Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Kovács, Hadzic (Futács, 82.), Pátkai (Nikolov, 63.), Huszti – Hodzic (Milanov, 73.), Scepovic

https://www.instagram.com/p/Buy4_GTHRi2/?utm_source=ig_web_copy_link

    Élénk iramban kezdődött a mérkőzés. Az első húsz percben inkább a hazaiak voltak kezdeményezőek, és amikor eljutottak a vendégek kapujáig, nyomás alá tudták helyezni, nem egyszer előfordult, hogy egymás után több lövést eresztettek meg. A vezetést is egy ilyen támadás során szerezték meg. A Vidi szöglet után fejesből egyenlített, a pontrúgásokon kívül ebben a szakaszban nem is volt esélye gólt szerezni. A hazaiak egy szép akcióval a szünet előtt megint eredményesek voltak, így megérdemelten vezettek az első negyvenöt perc után.
    A szünet után rövid ideig még a Paks futballozott kreatívabban, kombinatívabban, a Vidi azonban egy védelmi hibát kihasználva egyenlített, majd fokozatosan fölénybe került. Több helyzetet is kialakított, de nem tudott újabb gólt szerezni.
    Az első félidőben a Paks, a másodikban a Vidi játszott jobban, mindkét csapatnak akadt több gólszerzési lehetősége, így bármelyik nyerhetett volna.


Fel