Kézilabda

Planéta: lelkileg nagyon kellett a győzelem – további nyilatkozatok

Planéta Szimonetta szerint lelkileg minden játékosnak nagyon kellett, hogy a magyar női kézilabda-válogatott legyőzze Kongót a spanyolországi világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján.

    A magyarok szerdán 30-19-re kikaptak Dániától, így már csak matematikai esélyük volt a negyeddöntőbe jutásra, de az is szertefoszlott, amikor a németek péntek délután fölényesen legyőzték a Koreai Köztársaságot.


    “Örülök a nyolc gólomnak, örülök, hogy a hétméteresek bementek, de nem az volt a legfontosabb, hogy ennyi gólt szerezzek. Lelkileg mindenkinek nagyon kellett ez a győzelem, és jó dolog, hogy mindenki pályára lépett” – nyilatkozta a mezőny legeredményesebb játékosa a 30-22-re megnyert találkozót követően.


    Hozzátette, ellenfelükön is látni lehetett a fáradtságot, de a gyors lábú kongóiaknak nagyon komoly átlövéseik voltak, ezek meglepték a magyarokat, mivel nem erre készültek, de szerinte a lényeg, hogy könnyen nyertek.


    “Az utolsó meccsen azért fogunk küzdeni, hogy nyerjünk a dél-koreaiak ellen, hiszen nem kérdés, hogy győzelemmel akarjuk zárni a tornát. Az egyik legnagyobb fegyverünk az lehet, ha megfuttatjuk őket” – magyarázta Planéta.


    Márton Gréta úgy értékelt, a vártnál nehezebb mérkőzést játszottak egy speciális ellenféllel szemben, amely nagyon jól teljesített. A három gólig jutott balszélső úgy fogalmazott, szomorkás hangulatú volt a bemelegítés, mert tudták, hogy már nem juthatnak tovább, de minden erejüket összeszedték.


    “Voltak dolgok, amikkel megleptek minket, főleg a remek átlövéseikkel, mert arra készültünk, hogy szeretnek betörni. A vasárnapi meccsen is szeretnénk magunknak és a szurkolóknak is bizonyítani, hogy mi mindent megtettünk” – nyilatkozta.


    Az ősszel kezdődött csapatépítésről a Ferencváros játékosa úgy vélekedett: a legfontosabb, hogy meg kell találni a vezért védekezésben és támadásban is, és ha lesz valaki, aki kompletten tudja irányítani a csapatot, akkor könnyebb dolguk lesz.


    “Sajnos Tomori Zsuzsanna most nincs a keretben, szerintem ő nagyon hiányzott a védekezésünkből” – szögezte le.


    Szemerey Zsófia végigvédte a második félidőt, de 15 lövésből csak kettőt hárított.


    “Örülök, hogy kaptam lehetőséget, annak viszont nem örülök, hogy nem tudtam élni vele. Sajnos, ezen a világbajnokságon még nem tudtam megmutatni, amit tudok, és amiért behívtak, de remélem, lesz még rá lehetőségem” – mondta a kapus.


    A magyarok Szlovákiát múlt csütörtökön 35-29-re, Csehországot szombaton 32-29-re legyőzték, Németországtól hétfőn 25-24-re kikaptak Llíriában, így az E csoport második helyén végeztek, és két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol vasárnap 18 órakor a Koreai Köztársaság ellen zárják szereplésüket.

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, III. csoport:
Magyarország-Kongó 30-22 (16-8)

Granollers, v.: I. Covalciuc, A. Covalciuc (moldovai)
    lövések/gólok: 50/30, illetve 40/22
    gólok hétméteresből: 5/5, illetve 1/1
    kiállítások: 6, illetve 8 perc

    Magyarország:
    

Szikora – Márton 3, Vámos 4, Bordás, Szöllősi-Zácsik, Háfra 1, Lukács 7, cserék: Planéta 8, Fodor 1, Kovács A., Tóth E. 1, Tóvizi 1, Kácsor 4, Albek, Szemerey, szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Fotó: MTI/ Illyés Tibor

Fel