Angol Foci

PL: A topcsapatok menedzsereinek nyilatkozata tegnapról

A Manchester City, a Tottenham és a Chelsea is hozta a kötelezőt hazai pályán.

A bajnokság megnyeréséért harcoló City 2:0-ás sikert aratott a Cardiff City ellen Kevin De Bruyne és Leroy Sané góljaival. Pep Guardiola nem bánja, hogy nem sikerült sokgólos különbséget kialakítani, őt a három pont megszerzése boldoggá teszi. A meccs eredménye:

„Jól játszottunk, nagy iramban kezdtük a mérkőzést és De Bruyne révén korán vezetéshez jutottunk. Sajnos rengeteg helyzetet kihagytunk, de ilyen a futball, most a győzelem a legfontosabb. A mi helyzetünkben ha bármikor pontokat bukunk, az a bajnokságba kerülhet. Sajnos Zinchenko megsérült, remélem nem komoly a baj, de valószínű 1-2 hetet ki kell hogy hagyjon. Az ő posztja még fejtörést fog nekem okozni” – konstatálta Guardiola.

A legjobb négybe kerülésért folytatott harc továbbra is kiélezett, a Tottenham Hotspur új stadionjában fogadta a Crystal Palace együttesét. Maurizio Pocchettino csapatának meg kellett küzdenie a sikerért, de végül Eriksen és Son találataival meg lett a három pont az új otthonban.

Az első mérkőzés, az első győzelem – Kép: Twitter

„Különleges pillanat volt kijönni ide és különleges volt ez az egész este. Úgy érzem, a miénk a legcsodálatosabb stadion a világon” – kezdte az argentin menedzser. „Szerettük volna a szurkolókat és a tulajdonost is kiszolgálni, emiatt egy kicsit feszült volt a társaság, de már az első félidőben is gólokat szerezhettünk volna. A második játékrészben jól reagált a csapat és az első találat megszerzésével áttört az a bizonyos gát. Hiszem, hogy a szezon végén ott leszünk a legjobb négyben.” A meccs eredménye:

A Chelsea-nek szintén hazai pályán kellett bizonyítania a kiesés ellen küzdő Brighton ellen. A „Kékeknek” is az első gól megszerzéséig volt nehéz gólja, ám végül 3-0-ra simázták le ellenfelüket. Giroud a 18 évesen elsőként kezdőjátékosként pályára lépő Hudson-Odoi passzát váltotta gólra, a szintén saját nevelés Rubén Loftus-Cheek pedig gyönyörűen tekert a kapuba. Maurizio Sarri nem győzte dicsérni a fiatalokat a mérkőzés után.

Akik a jövőt jelenthetik a Chelsea-nél – Kép: Twitter

„Nehéz meccs volt. A vége igazán könnyűnek tűnhetett, de bonyolult volt feltörni a Brighton védelmét. Ugyanakkor a 3-0-ás győzelmünk teljesen megérdemelt, mert magas szinten futballoztunk. Hudson-Odoi remek teljesítményt nyújtott, megérett rá, hogy még többet játsszon, hiszen rendre bizonyít. Viszont meg kell említenem a másik két fiatalt, Loftus-Cheeket és Andreas Christensent, a szurkolók büszkék lehetnek rájuk. Ezek a játékosok a Chelsea jövőjét jelenthetik.” A meccs eredménye

A Tabella:

Fel