Forma 1-RAJTRÁCS MAGAZIN

Perez szerint, nehéz helyzetben van Ocon

Hatalmas lehetőség előtt áll Esteba Ocon, hogy a világbajnoki címvédő Mercedes csapathoz szerződött 2019-re.

Ocon tavaly a Racing Point csapatnál versenyzett, de Lance Stroll érkezésével mennie kellett. A Renault állítólag nagyon gondolkodott azon, hogy Hülkenberg mellé szerződteti, de Ricciardo bejelentkezésével ez a lehetőség elúszott. A Mercedes járt a legjobban, mert tartalékpilótájában még több potenciál van, mint Valteri Bottasban. Azonban ez két irányba is elsülhet, mert ha Bottas egy olyan teljesítménnyel rukkol elő a szezonban, hogy muszály neki adni 2020-ra is a volánt, akkor csak vesztegette az idejét Ocon.

Fotó:Thisf1.com

Erre céloz Sergio Perez is amikor arról beszél, hogy nagyon kockázatos ez a várakozás: „Az F1 évről évre túl nagyot fejlődik, nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Ő az egyik legtehetségesebb ebben a sportban, egyértelműen megérdemelne egy vezetői úlést, és a Mercedesnél szuper helyen is van, de egy év alatt annyi minden változhat. Talán visszatér a Mercedesszel, de a jövő kiszámíthatatlan. Nagyon kockázatos lépés volt.”

Ocon és Perez kettő évet versenyzett egymás ellen, és több incidensük miatt, a végére megtiltották nekik az egymás elleni párharcokat. Perez volt Button és Hülkenberg csapattársa is, úgy gondolja, hogy Esteban óriási ígérete a sportágnak, de még nagyon éretlen.

Fel