Jégkorong

Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál

Mivel nem tudna főállásban szövetségi kapitányként dolgozni, így Pat Cortina elfogadja, hogy kikerült a képből a női jégkorong-válogatottnál.

    “Az új általános igazgató megkeresett, és kifejtette nekem a véleményét. Idén nem tudtam a lányok mellett lenni, Vas Márton pedig olyan kapitányt szeretne, aki az év egészében a csapattal tud dolgozni. Megértettem, és elfogadtam, hogy kikerültem a képből, teljesen világos a döntés” – nyilatkozott az M4 Sportnak az 55 éves kanadai szakember, aki a német élvonalbeli Grizzlys Wolfsburg vezetőedzője.


    Hozzáfűzte, követni fogja az együttes útját, amelynek mindig is különleges helye lesz a szívében, az edzői karrierjében.


    “Remélem, a jövőben még lesz lehetőségem valamilyen formában segíteni, akár a férfi, akár a női válogatottat vagy az utánpótlást. Bármiről is legyen szó, ha belefér, én csinálom” – hangsúlyozta Cortina, aki a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n a férfi válogatottat vezette feljutásig, majd a rákövetkező évben, az A-csoportban is a gárda élén állt.


    A női válogatott március végétől a kanadai Truróban a csehekkel, a dánokkal, a japánokkal és a németekkel találkozott volna a világelitben, ám a tornát a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztották.


    “Ez a szituáció egy jó lecke, hogy nem vagyunk legyőzhetetlenek. Néha a sportolók, a profi sportban dolgozók azt hisszük, mi vagyunk a legfontosabbak. Ám ez most egy jó emlékeztető, hogy az élet mindannyiunk felett áll. Tanulnunk kell ebből” – fejtette ki a világjárvány kapcsán Cortina.


    A következő szezon kezdetére vonatkozó kérdésre azt felelte: abban sem biztos, hogy lehetséges lesz egy csarnokban vagy futballstadionban összegyűlni anélkül, hogy létezne már a vakcina.


    “Az ellenszer feltalálása vagy a kollektív immunitás kialakulása előtt kockázatosak lehetnek az ilyen összejövetelek” – hangsúlyozta.

Fel