Kézilabda

Pastor mester így látta a Wisla Plock elleni párharcot

Juan Carlos Pastor a MOL-Pick szeged vezetőedzője a Wisla Plock elleni meccs után beszélt a párharcról.

– Amikor a Plock meccs előtt beszélgettünk, azt hangsúlyozta, hogy az első meccs sok mindent meghatározhat! 22-20-ra nyertünk, és most ez a legfontosabb.

– Egy ilyen helyen, mint Plock, fontos az első meccs. A lengyel csapat keményen védekezik, és ha az ellenfél labdát veszít, egyszerű gólokat lő. Nagyon rosszul kezdtünk. Nem voltunk precízek a támadásban, védekezésben is sokat rontottuk, a hazaiak elhúztak négy góllal.

– Szerencsére visszajöttünk a meccsbe, mi javult fel?

– A védekezésünk, és mi is tudtunk egyszerű gólokat szerezni, ennek köszönhettük, hogy át is vettük a vezetést. Ekkor már jobban játszottunk, viszont támadásban csak az utolsó 15 percben teljesítettünk úgy, ahogyan azt az egész meccsen kellett volna. Nagyon hullámzott a játékunk, a második játékrész elején volt esélyünk meglépni, de megint sokat hibáztunk, ellépett 3 góllal a Plock.

Fotó: Twitter – Elégedett az eredménnyel?

  – Lehetett volna több góllal is nyernünk, de ahogy alakult a meccs, úgy már értékes ez a kétgólos siker. Sok játékossal játszottunk, használni kellett mindenkit, ez a része is jó, hiszen mindenki hozzá tudott tenni a meccshez. Stanislav Kaspárek, Bodó Richárd és Joan Canellas is dobott jó pár gólt, amikor kellett. Sajnos nem tudtuk kontrollálni a meccset, így ebben kell előrelépnünk.

– Mennyire bírta a feszültséget, mennyire tudott nyugodt maradni a kispadon?

– Ha a dolgok nem működnek a pályán, akkor cserélni kell. Kockáztattunk azzal, hogy Kaspáreket beraktuk a hosszú cserénél, de kiválóan védekezett, így bejött a húzásunk. Mindig meg kell találni a megoldásokat a problémákra. Sokszor cseréltünk hármat is, amit valójában nem szeretek, de ha nem megy a támadás, akkor a védekezést kell stabillá tenni, ezért döntöttünk a három csere mellett. A héten többször mondtam a fiúknak, hogy egy nagy rangadó után nehéz motiválni magadat, és kellően felpörögni a következő meccsre. Mi azonban olyan csapat vagyunk, amelynek mindig a 100 százalékot kell nyújtani, alázattal végezni a munkát, mert csak így lehet előrelépni. A mai BL-mezőnyben akárhol ki tudsz kapni. A bokszhoz tudom hasonlítani az ilyen párharcot: sohasem szabad leengedni a kezed, mert az végzetes lehet. Kapsz egy nagy ütést a fejedre, és kiütnek. Ami viszont fontos, hogy a csapatnak volt karaktere, és mindig tudott válaszolni, előrelépni. Rengeteg labda esett ki a kezünkből, ez pedig koncentrációhiány. Ezt kell jobbá tennünk.– Nem szokott játékosokat kiemelni, de Matej Gaber bizonyította, hogy hihetetlen nagy harcos, mert komoly kézsérüléssel bajlódik, mégis vállalta a játékot.

– Ha koncentrál, akkor egy új Dinart a védekezésben. Ezt mondtam neki a Veszprém meccs után is, mert hihetetlen nagy játékos.

– Egy lépés megvan, még egy kell, hogy ott legyünk a legjobb nyolc között!

– A párharcnak nincs vége! Mindenki tudja, hogy a legjobb meccsünket kell vasárnap otthon lejátszanunk. Következő célunk a negyeddöntő, ehhez az első lépést megtettük.

Forrás: Pickhandball,hu

Fel