Kosárlabda

Parádés hajrával a Szedeák jutott elsőként döntőbe

A Szedeák jutott elsőként fináléba a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában, amelynek debreceni nyolcas döntőjében, pénteken 77-67-re bizonyult jobbnak az Alba Fehérvárnál az elődöntőben.

    Eredmény, elődöntő:
Naturtex-SZTE-Szedeák – Alba Fehérvár 77-67 (21-20, 15-17, 13-17, 28-13)

    Vojvoda Dávid lendületes és ponterős játékéra építve a Fehérvár ragadta magához a kezdeményezést, a Szeged azonban gyorsan magára talált, és onnantól kezdve kiegyenlített volt az összecsapás. A negyedik negyedet ötpontos előnnyel kezdte az Alba, amely hat és fél perccel a vége előtt kialakította a találkozó legnagyobb különbségét, amikor 11 ponttal vezetett (51-62). A Szeged viszont ismét rendezte sorait, és bő három perc alatt fordított. A fehérváriak játéka teljesen szétesett, miközben a szegedieknek minden bejött, így a negyedik negyed utolsó hat percét 25-5-re nyerték, és a végjátékra nem is maradt izgalom.


    A szegedieknél Justin Alston 21, Tayler Persons 16, míg Keandre Cook 15 ponttal zárt, a fehérváriaktól Vojvoda 15 pontig jutott.


    A Szedeák csütörtökön a negyeddöntőben a kupasorozat legutóbbi aranyérmesét, valamint a bajnokságban alapszakaszgyőztes Falcót búcsúztatta. Ellenfele a szombati fináléban a Szolnok vagy a Kecskemét lesz.

    Később:
Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 18.00

Fotó: MKOSZ

    További program:
    szombat:
    
a 3. helyért: 17.00
döntő: 19.30

Fel