Connect with us

Kézilabda

Pálinger: nem láttunk reális esélyt az idény befejezésére

Pálinger: nem láttunk reális esélyt az idény befejezésére


Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szerint szerették volna, ha a pályán dőlnek el a bajnokságok, de nem látták reális esélyét, hogy befejezzék az idényt.

    “Nem volt olyan döntés, amely mindenkinek tökéletes. Próbáltuk azt meghozni, ami a legkevesebb rosszal jár. Sajnáljuk a csalódott és hátrányosan érintett játékosokat, edzőket és klubokat, de egységes döntést kellett hozni” – mondta a közmédiának a sportvezető, aki azt reméli, hogy a sportélet majd kárpótolja őket azt követően, hogy a koronavírus-járvány miatt a bajnokságokat lezártnak minősítette a szövetség elnöksége, az európai kupaindulókat pedig az előző szezon alapján jelölte ki csütörtöki, egyhangú határozatával.


    Pálinger elárulta, a női válogatott szövetségi kapitányi posztja nem volt napirenden, mivel jelenleg közös edzést sem lehet tartani.


    “Pozitív, ahogy beleálltak a munkába. Kiderült, hogy remekül tudnak együtt dolgozni, nagyszerű edzéseket vezettek. Személyes álláspontom, hogy ők irányítják majd a nemzeti együttest az olimpiai selejtezőn, de sok a kérdőjel a jelenlegi helyzetben” – mondta Danyi Gábor és Elek Gábor párosáról a gyermeket váró egykori kiváló kapus, aki példaként említette, hogy két vezetőedzőről van szó, így a klubok beleegyezése is kell a további szerepvállalásukhoz.


    Pálinger arról is beszélt, hogy még nem tudják az olimpiai selejtező új időpontját, mert a legkisebb kockázatot sem vállalhatják egy rendezvénnyel. Azt viszont kiemelte: a kiírás nem változik, azaz Győr lesz a helyszíne a kvalifikációs tornának, amelyen az orosz, a szerb és a kazah együttes lesz a magyarok ellenfele.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda