Connect with us

Kézilabda

Öt új játékost igazolt a következő idényre a DVSC női kézilabdacsapata

Öt új játékost igazolt a következő idényre a DVSC női kézilabdacsapata


Öt új játékost igazolt a 2020/21-es szezonra a DVSC-Schaeffler NB I-es női kézilabdacsapat – jelentette be a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    Ábrók Zsolt elmondta, hogy a debreceni együttesben folytatja pályafutását a német Thüringer HC válogatott kapusa, Ann Cathrin Giegerich, akivel egy plusz egyéves szerződést kötöttek. A Békéscsabától kettő plusz egy évre igazolták le a szerb átlövőt, Aleksandra Vukajlovicot, a Ferencváros csapatától pedig egy évre érkezik a junior válogatott jobbszélső, Bánfai Kíra. A Dunaújvárostól szerződtette a klub a kapus Csapó Kyrát, míg a Ferencvárostól visszatér Debrecenbe Hornyák Dóra. A távozókról szólva közölte: családi okok miatt a már meghosszabbított szerződésének felbontását kérte a válogatott Bulath Anita, Varsányi Nóra pedig visszavonul az aktív játéktól. Távozik az együttestől Triffa Ágnes, Oguntoye Viktória és Karnik Szabina is. Az alig 23 év átlagéletkorú csapat vezetőedzője továbbra is Köstner Vilmos lesz.     Ábrók Zsolt a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy az elitképzést biztosító országos akadémiai rendszer részeként a női szakágban Győr és Budapest mellett Debrecenben kezdi meg működését az akadémia. A szakmai feladatokra a magyar szövetség a DVSC Kézilabda Kft-t kérte fel. Hozzátette: a képzés célja, hogy a 15-19 éves korosztály legjobbjaiból elsőosztályú játékosokat neveljenek. Az első kiválasztást március 19-én tartják majd a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.


    Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy jelenleg a női kézilabda a város legsikeresebb sportága, amely az akadémiai rendszerrel tovább erősödhet. Az utánpótlás-neveléshez Debrecenben a megfelelő anyagi forrás és az infrastruktúra is rendelkezésre – fűzte hozzá.


    A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a következő szezonban is a Schaeffler-csoport – amely az FAG Magyarország Kft. debreceni csapágygyárának is a tulajdonosa – lesz a DVSC névadó szponzora.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda