Jégkorong

Osztrák jégkorongliga – Támogatják a Bratislava Capitals felvételét

Az osztrák bázisú jégkorongliga és a 11 eddigi klub – köztük a Hydro Fehérvár AV19 – egyhangúlag támogatta a Bratislava Capitals felvételét a 2020/21-es idényre.

    A 2015-ben alapított pozsonyi egyesületnek, amely ezzel a mezőny legfiatalabb klubja lesz, május 4-ig van ideje arra, hogy a szükséges feltételeknek megfeleljen. Otthona, az Ondrej Nepela Aréna a liga első olyan csarnoka lesz, amely több mint tízezer fő befogadására alkalmas.


    A következő idényben így öt ország – Ausztria, Olaszország, Csehország, Magyarország és Szlovákia – csapatai versengenek majd a ligában, amelynek az Erste Bank kiválásával kedd óta új névadó szponzora van a bet-at-home fogadóiroda jóvoltából. A cseh HC Znojmo szereplése ugyanakkor gazdasági okok miatt egyelőre kérdéses.


    Christian Feichtinger, a liga ügyvezetője kiemelte: bár a sportvilág most mozdulatlan, a háttérben folyó munka eredményeként a liga újabb pozitív hírrel szolgálhatott.


    “A jelenlegi, nehéz helyzet ellenére a liga és a klubok a főszponzori bejelentés után ajtót nyithattak egy újabb nemzetközi résztvevő előtt. Pozsony és Szlovákia is komoly jégkorongkultúrával rendelkezik, így örömteli a csatlakozásuk” – tette hozzá.


    Karl Safron ligaelnök jelezte: meggyőződésük, hogy az iClinic Bratislava Capitals révén egy rendkívüli potenciállal rendelkező taggal bővült a liga, és ezzel a döntéssel közösen fontos lépést tettek a sikeres jövő felé.


    Ivo Durkovic, a pozsonyi csapat elnöke kitért rá: a csatlakozásuk komoly elköteleződést jelent.


    “Meggyőződésünk, hogy jelenlétünkkel a liga még vonzóbb lehet a szurkolók számára és az együttműködés minden fél számára előnyös lesz.”


    Szélig Viktor, a Hydro Fehérvár AV19 főigazgatója az MTI érdeklődésére elmondta, a maguk részéről örülnek a Bratislava Capitals felvételének.


    “Komoly klubnak tűnik, amelynek gazdasági érdeke is, hogy hosszabb távon a liga tagja legyen. Versenyképes csapatuk lehet, és hozzánk nincs is messze Pozsony” – tette hozzá Szélig.


     Az új szezon tervezett kezdési dátuma szeptember 18., ám a koronavírus-járvány miatt ez változhat.

Fel