Labdarúgás

Összeállították 2020 álomcsapatát az UEFA-szavazáson

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján a szurkolók szavazhattak, hogy véleményük szerint hogy állna fel a legerősebb csapat a 2020-s év teljesítményei alapján. –írta az M4Sport.hu

Nem meglepetés, hogy a labdarúgást szerető szavazók szerint a 2020-s álomcsapat gerincét az elmúlt szezonban mindent megnyerő Bayern München adja.

Fotó: Marca

Az elmúlt szezon legjobbjainak névsora a bajorok kapusával, Manuel Neuerrel kezdődik, aki nem mellesleg nem csupán az elmúlt év, de az évtized egyese is lett a labdarúgás statisztikáival foglalkozó IFFHS szerint.

A védelem két szélén is Bayern-játékos található, a jobboldalon Joshua Kimmich, a balon pedig a fiatal Alphonso Davies. A hátvédsor közepére talán nem meglepő, hogy a Real Madrid kapitánya, Sergio Ramos került, mellé ppedig a Liverpool hollandja, Virgil van Dijk, aki már hosszú ideje sérüléssel bajlódik.

A középpályán ott találjuk a nagy stabilisát nyújtó spanyol Thiago Alcantarát, aki nyáron a BL-győztes müncheniektől a Liverpoolhoz szerződött, illetve a Manchester City zseniális játékmesterét, a belga Kevin De Bruynét, akinek ebben a csapatban virtuális feladat irányítani a bombaerős támadószekciót, Cristiano Ronaldóval, Lionel Messivel, Neymarral, illetve – hogy ide is jusson egy Bayern-labdarúgó – ékként a lengyel Robert Lewandowskival.

Fel