Connect with us

Rajtrács

Orosz Nagydíj: A Ferrarik az élen az időmérő előtt

Orosz Nagydíj: A Ferrarik az élen az időmérő előtt


A Ferrarik ismét a legesélyesebbek az Orosz Nagydíj időmérőjén, mert a harmadik szabadedzésen ismét ők voltak a leggyorsabbak Leclerc és Vettel sorrendben. Az olaszokat a két Mercedes üldözi a harmadik és negyedik helyen Hamiltonnal és Bottas-szal.

Az orosz futam utolsó szabad gyakorlása döntő jelentőségű volt a kvalifikáció szempontjából, különösen az időjárással kapcsolatos bizonytalanság miatt. Egy száraz péntek után, ahol jó csatát vívott Max Verstappen és Charles Leclerc , az eső esetleges érkezése visszahozhatta volna a Mercedes-t is, akik kissé lassúnak tűntek a Ferrarihoz és a Red Bullhoz.

Image
Fotó: Formula1

Az első érdekes történés a Toro Rosso-s Kvyat-hoz kötődik aki még az edzés elején motorhiba miatt kénytelen volt leparkolni a pálya szélén és virtuális safety car lépett életbe. Egy lenyűgöző Leclerc zárja le az Orosz Nagydíj harmadik szabadedzését. A monacói Ferrari pilóta három tizedet vert a csapattársára, Vettelre.

Image
Fotó: Formula1

A négyszeres világbajnok német végig szenvedett a Szocsi pálya harmadik szektorától. A két vörös mögött a Hamiltonnal és Bottassal a Mercedes, mindkét pilótájuk sokat küzdött a W10-es versenygépek egyensúlyával. Óket követte Max Verstappen, aki sokat tesztelt a közepes gumiabronccsal és szinte biztosan megpróbál a Q2 -ből továbblépni ezzel a keverékkel, az erőforrás miatti büntetésre fókuszálva. Az első négy mögött szinte mindegyik csapat majdnem 1,5 mp-es hátrányban végzett és ez valóban harcos és izgalmas kvalifikációnak bizonyulhat, mindaddig, amíg az eső meg nem keveri az eredeti kártyákat.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Rajtrács