Connect with us

Német Foci

Orbán és Gulácsi edzésbe állhat a Red Bull Leipzignél jövő héten

Orbán és Gulácsi edzésbe állhat a Red Bull Leipzignél jövő héten


A Leipzig az éllovas Bayerntől ötpontos lemaradással, a harmadik helyről várhatja a Bundesliga folytatását.

A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatánál azt tervezik, hogy jövő kedden újrakezdik a csoportos edzéseket. A világjárvány miatt félbeszakított Bundesliga idei szezonjában harmadik helyen álló együttesnél pénteken és hétfőn minden játékoson elvégzik a koronavírus tesztet.

A terv az, hogy ha minden teszt negatív, akkor kedden már csoportos edzést tartunk” – nyilatkozta pénteken Oliver Mintzlaff, a klub ügyvezető igazgatója. A lipcsei együttesnél eddig csak kisebb csoportokban tréningeztek a futballisták.

A televíziós jogdíjakból befolyó pénzre minden egyesületnek szüksége van a túléléshez, ez az elsődleges oka annak, hogy szeretnénk ismét mérkőzéseket játszani” – jelentette ki Mintzlaff. A német Bundesligában most május 16-i folytatással terveznek, de ehhez még a német kormány jóváhagyása is szükséges.

Itt most nincsenek kívánságok, a felkészülésre akár egy hét is elegendő lett volna, mi május 9-re is készen állnánk” – mondta az RB Leipzig ügyvezető igazgatója.

A német bajnokság 2019/20-as idényéből 25 fordulót tudtak lejátszani, még 9 van hátra, az élen a címvédő Bayern München áll 55 ponttal, második a Borussia Dortmund (51 pont), harmadik a Leipzig (50).
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Német Foci