Ökölvívás

Novemberben vagy decemberben bokszolhat egymással harmadszor is Fury és Wilder

Október 3-a helyett valamikor az év utolsó két hónapjában csaphat össze a ringben egymással harmadik alkalommal is a Boksz Világtanács (WBC) brit nehézsúlyú világbajnoka, Tyson Fury és az amerikai Deontay Wilder a londoni Daily Mirror közlése szerint.

    A lap az új időpontként november vagy december hónapokat megjelölő promóterre, Bob Arumra hivatkozva adott hírt az újabb halasztásról, s okként ismét a koronavírus-járványt jelölte meg.


    A 31 éves Fury februárban a hetedik menetben kiütéssel győzte le 34 esztendős, akkori világbajnok riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző meccsük szerződésébe belevették a felek, és mivel a vesztes Wilder kihívta Furyt, így következhet az újabb összecsapás. Ezt a mérkőzést eredetileg július 18-ra tervezték, majd októberre halasztották tovább.


    Korábban Fury azt nyilatkozta, karrierje akkor lenne teljes, ha találkozhatna honfitársával, a jelenleg három vb-övet (WBA, IBF, WBO) birtokló Anthony Joshuával, erre a meccsre azonban még várni kell, mivel utóbbi a bolgár Kubrat Pulev ellen lép szorítóba, jelen állás szerint június 20-án.


    Ha mindkét brit öklöző megvédi vb-címeit és egymással is megmérkőzik, Lennox Lewis óta először lehet a királykategóriának vitathatatlan – vagyis minden nagy bokszszervezet által elismert – világbajnoka.

Fel