Tenisz

Novak Djokovic hetedik Ausztrál Open győzelmét szerezte meg

A szerb világelső nyerte az Ausztrál Open férfi egyes döntőjét Rafael Nadal ellen magyar idő szerint vasárnap délelőtt.

Novak Djokovic óriási formában teniszezett és egy percig sem forgott veszélyben a győzelem. Nadal nem tudott túl nagy ellenállást tanúsítani a szerb sztár ellen, és Djoko nagyon megérdemelten szerezte meg hetedik ausztrál győzelmét.

Djokovic mostani győzelmével új rekordot állított fel, ez volt a hetedik Ausztrál Open egyéni győzelme. A mai döntőben olyan űrteniszt mutatott be Novak Djokovic, le a kalappal. Nadalnak az új labdák nem kedveztek, amikor már kezdtek veszíteni sebességükből a játék során, akkor tudott egyre jobban játszani. A szerb világelsőnek viszont kedvezett a gyors labda és a gyors pálya. Nadal inkább salakpályás tempóban játszott, ami ma túl kevés volt. Rafa hosszú sérülésből tért vissza, és szép teljesítmény az, hogy beverekedte magát a döntőbe. A spanyol köszönetet mondott a szervezőknek és megígérte szurkolóinak, hogy még keményebben fog küzdeni és edzeni, és vissza fog térni, hogy javítson.

Djokovic 15. Grand Slam trófeáját szerezte meg ma és Ivan Lendl-től vette át a trófeát. Megköszönte Nadal elismerő szavait, és megdicsérte a spanyolt teljesítményért. 12 hómappal ezelőtt operálták a könyökét és négyből három Garnd Slam tornát tudott azóta megnyerni, jól sikerült a műtét. Köszönetet mondott a családjának és megjegyezte, hogy reméli nézték a gyerekei a döntőt. Elmondta, hogy a legjobb torna ez az évben és mindenki mindent megtesz a jó hangulatért és a kiváló versenyért. Legvégül köszönetet mondott a szurkolóinak és jövőre ő is visszatér Nadallal együtt.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (62 500 000 ausztrál dollár, kemény pálya)DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 6:2, 6:3

Fel