Röplabda

Női röplabda Eb – Teljes a 24 csapatos mezőny

Teljessé vált a jövő évi női röplabda Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye: a magyar válogatott sorozatban ötödik kontinenstornájára készülhet.

    Az már a selejtező előtt biztos volt, hogy a négy házigazda – Belgium, Észtország, Németország és Olaszország – mellett automatikus résztvevője lesz az Eb-nek a tavalyi kontinenstorna nyolc további legjobbja, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, Svédország, Szerbia és Törökország.


    Ehhez a 12 válogatotthoz csatlakozott most a hat selejtezőcsoport első és második helyezettje.
    Az európai szövetség (CEV) közlése alapján amennyiben a kijutását az előző Európa-bajnokságon elért helyezésével biztosított orosz válogatott az ukrajnai háború miatt nem indulhat a tornán – erről a CEV illetékes testülete később határoz -, akkor a selejtezők legjobb csoportharmadikja, Svájc is részvételi jogot szerez az Eb-re.

    A 2023-as női röplabda Európa-bajnokság résztvevői:
    

MAGYARORSZÁG, Azerbajdzsán, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország (címvédő), Oroszország, Románia, Spanyolország, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna

Fel