Röplabda

Női röplabda Eb – Nyertek a fehéroroszok, a továbbjutás küszöbén a magyarok

A fehérorosz válogatott 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőzte a szlovák csapatot csütörtökön a női röplabda Európa-bajnokság zadari csoportjában, így a magyar válogatott közel került a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

    A szlovákoknak a negyedik szett végjátékában három mérkőzéslabdájuk volt, ám egyikkel sem tudtak élni, a fehéroroszok pedig – akárcsak egy nappal korábban a magyarok ellen – kétjátszmás hátrányból fordítottak és nyertek.


    A szlovák csapat magyarországi légiósai közül a Nyíregyházában szereplő Nikola Radosova a mezőny legeredményesebbjeként 31 pontot szerzett, míg a vasasos Maria Zernovic csereként beállva hat pontig jutott.


    Mindez azt jelenti, hogy amennyiben az olimpiai negyeddöntős olaszok a csoport zárómérkőzésén a papírformának megfelelően legyőzik az utolsó svájciakat, a magyar válogatott bejut a 16 közé, és vasárnap Belgrádban folytathatja szereplését a társházigazda, világ- és Európa-bajnok szerbek ellen.


    A hatcsapatos csoportokból a legjobb négy-négy jut a nyolcaddöntőbe a bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű kontinenstornán.

    Eredmények, csoportkör:
    C csoport, Zára (Zadar):
Fehéroroszország-Szlovákia 3-2 (-18, -23, 23, 28, 12)
    később:
Olaszország-Svájc 20.00

    A csoport, Belgrád:
Oroszország – Bosznia-Hercegovina 3-0 (12, 20, 19)
    később:
Belgium-Franciaország 20.00

Fel