Röplabda

Női röplabda Eb – Németh Anett teljes értékű edzésmunkát végez

Novemberi térdszalag-szakadását követően már teljes értékű edzésmunkát végez, így ott lehet az augusztus 18-án rajtoló Európa-bajnokságon Németh Anett, a magyar női röplabda-válogatott feladóátlója.

    Jakub Gluszak, a magyarok lengyel szövetségi kapitánya a hazai szövetség honlapján emlékeztetett: a 21 éves játékos júniusban az Európa-ligán ott volt az együttessel, hogy szokja a légkört.


    „Teljes értékű munkát tud végezni, panaszmentesen dolgozik, úgyhogy készen fog állni az Eb-re” – adott helyzetjelentést játékosáról a tréner.


    Németh az elmúlt három szezonban az Egyesült Államokban játszott, ősztől azonban a Bundesligában szereplő SC Potsdamot erősíti majd. A 25-szörös válogatott röplabdázó két éve a részben budapesti rendezésű kontinenstornán a magyarok egyik legjobbja volt.


    A jelenleg Bakuban edzőtáborozó magyar csapat szerdán (ma) és pénteken a házigazda azeri csapattal felkészülési mérkőzést vív, ezt követően Győrben folytatja a közös munkát, majd Szombathelyen a Savaria Kupán – Hollandia, Csehország és Azerbajdzsán társaságában – szerepel.


    A válogatott augusztus 20-án a szlovákok ellen kezdi meg szereplését a szerb, bolgár, horvát, román közös rendezésű Eb-n Zadarban (Zára). A nemzeti csapat ezt követően sorrendben az Eb-újonc svájciakkal, az olimpiáról érkező olaszokkal, majd egy szünnap után a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkozik.


    Az Eb szeptember 4-ig tart, a hatcsapatos csoportokból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.

Fel