Röplabda

Női röplabda Eb – Megvan a 14 fős utazó keret

Kihirdette az Európa-bajnokságra utazó keretét Jakub Gluszak, a magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.

    A lengyel szakember a múlt heti Savaria Kupán szerepelt 15 játékos közül végül a center Kump Alízt nem nevezte a 14-es keretbe, amelyben így a megszokott négy nyitásfogadó és négy center helyett előbbiből öt, utóbbiból három szerepel.


    A legtöbb játékost, ötöt a Vasas Óbuda adja, az UTE-t ketten, míg a Békéscsabát, a bajnok Nyíregyházát és a balatonfüredi Szent Benedek RA-t egy-egy röplabdázó képviseli. Hárman külföldön játszanak, az előző idényben Kaposváron szerepelt Szűcs Kingának pedig egyelőre nincs klubja.


    A magyarok a jövő szerdán rajtoló kontinenstornán először jövő pénteken, a szlovákok ellen lépnek pályára, majd sorrendben a svájciakkal és az olaszokkal, egy szünnap után pedig a házigazda horvátokkal, végül a fehéroroszokkal találkoznak. A csoportokból az első négy kerül a nyolcaddöntőbe, továbbjutás esetén a magyarok Belgrádban folytatják szereplésüket a szeptember 4-ig tartó viadalon.

    A magyar női válogatott Eb-kerete:
    centerek:
Gyimes Zsófia (UTE), Papp Orsolya (Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (Békéscsaba)
    feladók:
Bagyinka Fanni (UTE), Király-Tálas Zsuzsanna (Vasas Óbuda)
    feladóátlók:
Németh Anett (SC Potsdam, német), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
    liberók:
Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
    ütők:
Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Pallag Ágnes (VfB Suhl, német), Szakmáry Gréta (Aydin Büyüksehir Belediyespor, török), Szűcs Kinga (klub nélküli), Török Kata (Vasas Óbuda)

Fel