Röplabda

Női röplabda Challenge Kupa – Az elődöntőben búcsúzott a Kaposvár

A Kaposvár hazai pályán 3-1-re kikapott az Alba Blaj csapatától a női röplabda Challenge Kupa elődöntőjének szerdai visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

    A múlt szerdai, marosvásárhelyi első összecsapáson a románok 3-0-ra diadalmaskodtak, a fináléban a török Sistem9 Yesilyurt Istanbullal találkoznak.

 Challenge Kupa, elődöntő, visszavágó:
1. MCM-Diamant Kaposvár – CSM Volei Alba Blaj (román) 1-3 (23, -18, -25, -21)

a legeredményesebb játékosok: Harcsenko, Klisura 18-18, Helic 12, illetve Baciu 24, Milenkovic 15, Celic 12

    Az előző mérkőzés óta a friss Román Kupa-győztes balázsfalvaiak nem léptek pályára, a Kaposvár ugyanakkor vasárnap a magyar bajnokság negyeddöntőjében az MTK otthonában szerepelt és győzött 3-1-re.


    Az első találkozóhoz képest alaposan feljavult a somogyiak játéka, akik a nyitó játszmában sikeresen kikapcsolták az ellenfél legjobbját, Ioana Baciut. Így is nagy csata zajlott, de ebből a hazaiak kerültek ki jobban.


    A második szettre ritmust váltott a Blaj, amely sokkal jobban röplabdázott, mint a találkozó elején: Baciu is magára talált, az ő pontjainak is köszönhetően pedig egyenlítettek a vendégek.


    A harmadik játszma elején újfent a Kaposvár irányított, de a végjátékra fordulva már a Baciu és a szerb Bojana Milenkovic által vezetett románoknál volt az előny. Sasa Nedeljkovic tanítványai azonban nem adták fel, az ukrán-azeri center, Olena Harcsenko támadásainak is köszönhetően 17-20 után szettlabdához jutottak, de nem éltek az esélyükkel, a Blaj pedig az első adandó alkalmat kihasználva kivívta a továbbjutást.


    A negyedik felvonásra mindkét edző változtatott csapatán, de a játék képe nem változott jelentősen: a vendégek irányítottak, és bár a kaposváriak nagyot küzdve többször is egyenlítettek, 19-19 után már csak két pontra futotta erejükből, így búcsúztak.


    A vendégeknél a válogatott feladó Bleicher Réka a találkozó hajrájában lépett pályára és két pontot szerzett.

Fel