Connect with us

Röplabda

Női röplabda CEV Kupa – Kétszettes hátrányból fordítva nyolc között a Vasas

Női röplabda CEV Kupa – Kétszettes hátrányból fordítva nyolc között a Vasas


A Vasas Óbuda 0-2-ről 3-2-re fordítva legyőzte a fehérorosz Mincsanka Minszket a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében kedden, a szerbiai Obrenovacban.


Eredmény:
Vasas Óbuda- Mincsanka Minszk (fehérorosz) 3-2 (-21, -19, 20, 22, 14)

a Vasas legeredményesebb játékosai: Gamma 36 pont, Török, Strunjak 12-12, Kiss 11

    Több szempontból sem várt könnyű feladat a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Vasasra Szerbiában a CEV Kupa buborékos rendszerű tornáján: egyfelől a fehérorosz Mincsanka Minszk a világ egyik legerősebb bajnokságában, az oroszban edződik, másfelől Jakub Gluszak vezetőedző nem számíthatott egyik legjobbjára, az ujjtörés miatt harcképtelen szlovák Maria Zernovicra. A magyar csapat hangulatát tovább rombolta, hogy a hétfő esti edzésen súlyos térdsérülést szenvedett Ambrosio Melani, az együttes fiatal centere.


    Gluszak ennek ellenére is bátor játékot várt csapatától a magas, erős játékosok alkotta riválissal szemben, mert mint azt az MTI-nek elmondta, semmi veszítenivalójuk nincs a sorozatban.


    Az első játszmában a Vasas játékosai rengeteget rontottak, így hiába mutattak be több extra megoldást, mint riválisuk, az alap játékelemekben stabilabban teljesítő minszkieké lett a játékrész.


    A második szettet összeszedettebb játékkal kezdte a magyar együttes, de Anasztaszija Karanovics remek nyitássorozatával a Mincsanka 10-8-as Vasas-előnyt követően átvette az irányítást és simán duplázta meg előnyét.
    A harmadik játékrészre feladót cseréltek a budapestiek, de a magyar válogatott Fábián Fanny beállítása sem hozott jelentős változást. A Vasas hatpontos hátránynál azonban – immár kezdő feladójával, a Puerto Ricó-i Jennifer Noguerasszal – varázsütésre elkezdett remekül játszani, a minszkiek ettől láthatóan megzavarodtak, a magyar együttes pedig ezt kihasználva szépített.


    A negyedik etap elején ismét a fehérorosz együttesnél volt az előny, de a továbbra is lelkesen játszó, a horvát klasszis Sanja Gamma vezette Vasas a szett derekán fordított, majd a hajrában több nagyszerű blokkal néhány pontos előnyét megtartva két óra után egalizált. A döntő felvonásban a válogatott Ema Strunjak remek nyitásaival a térfélcsere után néggyel vezettek az óbudaiak, de a Minszk sorozatban öt labdamenetet nyerve fordított. A Vasas nem adta fel, két mérkőzéslabdához jutott melyek közül a másodikat kihasználva megnyerte a 140 perces csatát.


    A piros-kékre szerdán a negyeddönőtben a házigazda Tent Obrenovac vár 19 órától.


    A sorozatban még a Békéscsaba érdekelt, a viharsarkiak januárban vagy februárban játsszák le ugyanezt a szakasz
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Röplabda