Röplabda

Női röplabda CEV Kupa – A negyeddöntőben búcsúzott a Vasas

A Vasas Óbuda 3-0-ra kikapott a házigazda Obrenovactól a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjében szerdán, ezzel búcsúzott a sorozattól.

Eredmény:
Tent Obrenovac (szerb)-Vasas Óbuda 3-0 (20, 24, 19)

a Vasas legeredményesebb játékosai: Gamma 22 pont, Török  7

    A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő óbudai együttes kedden óriási csatában, 0-2-ről fordítva, 140 perc alatt győzte le az orosz élvonalban edződő fehérorosz Mincsanka Minszket, így Jakub Gluszak, a csapat lengyel vezetőedzője szerda délelőtt nem is tartott edzést lányainak a szerbiai, buborékos rendszerű tornán.


    Az első játszmában – talán pont ennek is köszönhetően – nehezen lendült játékba a Vasas, és bár a játékrész derekán mínusz ötről mínusz egyre visszajött, a remekül mezőnyöző hazai együttes összességében simán került előnybe. A második szettben már jobban röplabdázott a magyar bajnok, a horvát klasszis Sanja Gamma vezérletével egyre inkább megtalálta a rést a hazaiak védekezésén. A végjátékban előnyben is volt a később két szettlabdát hárító Vasas, de a házigazda így is megduplázta az előnyét.


    A harmadik felvonásban is a szerencsével sem hadilábon álló Obrenovac irányított, a budapesti együttes láthatóan egyre jobban elfáradt, Gamma mellett ezúttal nem volt senki, aki extra teljesítményt nyújtott volna, ez pedig az európai kupabúcsút jelentette a Vasas számára.


    A sorozatban még a Békéscsaba érdekelt, a viharsarkiak januárban vagy februárban játsszák majd nyolcaddöntőjüket az olasz Monza ellen. A Nyíregyháza a koronavírus-járvány miatt korábban visszalépett a CEV Kupától.

Fel