Röplabda

Női röplabda Bajnokok Ligája – Edzője szerint jó úton jár a Vasas

A Vasas Óbudát edző görög Jannisz Atanaszopulosz szerint együttese annak ellenére is rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy nem sikerült mérkőzést nyernie.

    A tréner az MTI-nek elmondta, a legfontosabb tapasztalat talán az, hogy csapata megtanult túllendülni a nehézségeken és képes a nehéz helyzetekben is nyugodt maradni.
    „Hétről hétre túl kellett lépnünk a mentális és a fizikai fáradtságon, emellett olyan blokkokkal és védekezésekkel találtuk szembe magunkat, amelyekkel a magyar sorozatokban nem” – elemezte a BL-csoportkört a szakember.


    Atanaszopulosz szerint együttese jó úton jár és többször is bizonyította, képes felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal, a hangsúly azon lesz a jövőben, hogy azokat a periódusokat, amikor versenyképesek tudnak lenni, még tovább kitolják.


    „A szezon lényegi része most következik, a magyar sorozatokban fel kell használnunk mindazt, amit a BL-ben megtapasztaltunk. Ha szettet nyersz a Conegliano ellen és kétszer is nagy csatára készteted az egyik lengyel élcsapatot, akkor bizakodhatsz, hogy amit a mindennapokban az edzéseken gyakorolsz, az jó” – fogalmazott a görög edző, aki nemrég 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a magyar élcsapattal.


    Atanaszopulosz megjegyezte, nyilván amiatt nem boldog, hogy a csapat mind a hat meccsét elveszítette – elsősorban a francia Mulhouse elleni két mérkőzéssel kapcsolatban maradt benne hiányérzet -, de élvezték az utazást, és címvédőként nem lehet más céljuk, mint újra aranyérmet nyerni a magyar bajnokságban és a kupában is.


    A magyar válogatott Török Kata – aki három idénnyel ezelőtt, a Vasas első BL-szereplésekor is meghatározó játékosa volt az óbudaiaknak – azt mondta, vegyes érzései vannak a BL-lel kapcsolatban, ugyanis bár jó meccseket játszottak és megmutatták, helyük van a legjobbak között, de kicsit csalódott, hogy ezúttal sem sikerült győzniük.


    „Erre többször is megvolt az esélyünk, de úgy tűnik, a kellő tapasztalat még mindig hiányzik. Azt ugyanakkor mindannyian látjuk, hogy van még hova fejlődnünk, de így is hatalmas élmény volt ismét itt lenni a csoportkörben” – mondta az ütőjátékos.


    Török szerint a három idénnyel ezelőtti szerepléshez képest ez a mostani sokkal „valósabb” volt, akkor inkább egy álom beteljesüléseként élték meg a főtáblás részvételt, most viszont sokkal inkább fel tudták venni a versenyt a legjobbakkal.


    „Jó visszaigazolás ez számunkra, nagyon remélem, hogy a következő szezonban is itt tudunk majd szerepelni, és akkor még egy szinttel feljebb tudunk majd lépni. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy mindenhova elkísértek bennünket, remélem, így is szereztünk nekik örömöt” – zárta a 24 éves Török.


    A Vasas győzelem nélkül, egy szerzett ponttal zárt az A csoport negyedik helyén.

Fotó: Vasas

Fel