Kosárlabda

Női NB I – Hazai győzelemmel kezdte a döntőt a címvédő Sopron

A címvédő Sopron Basket hazai pályán 14 ponttal legyőzte a DVTK-t a női kosárlabda NB I döntőjének pénteki nyitányán.


Eredmény, döntő, első mérkőzés:
Sopron Basket-Aluinvent DVTK 74-60 (18-13, 17-11, 18-15, 21-21) 


A legeredményesebb játékosok: Casas 18, Turner 16, illetve Skoric 22, Mokango 18

    A finálé egyértelmű esélyese a Sopron volt, amely nemrég a hazai rendezésű Euroliga Final Fourban a negyedik helyen végzett, ezúttal pedig sorozatban az ötödik, összességében pedig a huszadik fináléjára készült. Roberto Iniguez együttese mellett szólt az is, hogy imponáló, 22/0-s győzelmi mérleggel nyerte meg az alapszakaszt, majd a negyeddöntőben a Cegléd és az elődöntőben a ZTE ellen sem vesztett mérkőzést, azaz 26/0-s mutatóval várta a döntőt. Közben február végén három győzelemmel begyűjtötte nyolcadik aranyát a győri Magyar Kupában.


    A DVTK 18/4-es mérleggel végzett az alapszakasz második helyén, aztán a rájátszásban előbb 2-0-s összesítéssel verte az NKE-FCSM Csatát, a négy között pedig 2-1-gyel bizonyult jobbnak a CMB CARGO UNI Győrnél.
    A pénteki találkozón gyorsan meglépett 10-2-re a Sopron, és a tíz pont körüli különbséget a nagyszünetig stabilan őrizte. A pihenőt követően sem változott a játék képe, így a DVTK nem tudott közelebb zárkózni. A hazai csapat időnként növelte a különbséget, s annak ellenére is magabiztosan nyert, hogy nem nyújtott kimagasló teljesítményt. 

A mérkőzés után Roberto Iniguez így értékelt:

Szörnyű mérkőzés volt! Ha TV-n néztem volna, biztos átkapcsolok. Ha a játékvezetők vannak a középpontban egy mérkőzésen, akkor nincs értelme kosárlabdáról beszélni. Hagyni kell a játékosokat játszani, nem szétfújni a mérkőzést. A mai kosárlabdának része a kontakt. Nagyon unom már azt is, amit Bettivel csinálnak. Minden meccsen ellehetetlenítik! Esélye sincs játszani, miközben mindenhonnan azt fújják, hogy ő az egyik legfontosabb játékosa a válogatottnak. Nagyon magas, jön a válasz a játékvezetőtől. Nem értem ez mit jelent. Szeretnék gratulálni a miskolci szurkolóknak, fantasztikusak voltak! Rengeteget segítettek a csapatuknak. A mi szurkolóinknak is ezt kellene megérteni, hogy akkor kell igazán a segítség, amikor nehéz helyzetben vagyunk. Ilyenkor azonban ők ülnek a helyükön, mintha színházban lennének, és a csapattól várják a változást. Ennek fordítva kellene működnie! We are one team – mondjuk, de csak akkor érzem ezt, ha nyerünk. Ha problémáink vannak, akkor hol van az egység? Megmutatták ma a miskolciak, hogy mi az igazi szurkolás!


    Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő második felvonására hétfőn 18.30-tól kerül sor Miskolcon.

    Rájátszás, alsóház:
PINKK-Pécsi 424 – MTK Budapest 71-54 (21-9, 18-7, 12-23, 20-15)
    Vereségével az MTK Budapest végzett az utolsó helyen és esett ki ezzel az élvonalból.
    
 Az alsóház végeredménye:
 1.  ELTE BEAC Újbuda             6  6   –  456-379    39 pont
 2.  Vasas Akadémia               6  4   2  478-397    38
 3.  PINKK-Pécsi 424              6  1   5  354-443    33
 4.  MTK Budapest                 6  1   5  368-437    31

Forrás: MTI Sopron Basket

Fel