Kosárlabda

Női kosárlabda NB I – Játék nélkül a DVTK-é a PEAC-Pécs elleni negyeddöntő első meccse

A PEAC-Pécs koronavírus-fertőzés miatt nem tud elutazni az Aluinvent-DVTK elleni negyeddöntő keddi (mai) első mérkőzésére, amelyet így játék nélkül a miskolciak nyertek a női kosárlabda NB I-ben.

    A baranyaiak honlapjának beszámolója szerint már a március 10-11-én lejátszott két utolsó alapszakasz-mérkőzésük után felütötte a fejét játékosaik között a vírus, ekkor egy sportolójuk fertőződött meg, aki karanténba került. A többieknek nem adta át a kórokozót, múlt szombaton azonban egy másik csapattag is tüneteket érzett és az ő tesztje is fertőzöttséget mutatott. A hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami miatt a klub junior játékosai is kontaktszemélyekké váltak.


    “Ebben a helyzetben a játékosaink, sporttásaink, ellenfeleink egészségének megóvása érdekében minden érintettünk önkéntes karanténba vonul. Ebből két negatív, 48 óra különbséggel elvégzett PCR-teszttel szabadulnánk, amelyet kedden és csütörtökön tudunk végrehajtani. Pillanatnyilag csupán három olyan játékosunk maradt, akik bevethetők lennének kedden” – áll a pécsiek közlésében.


    Az együttes honlapja kiemeli, hogy a magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség, mivel jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek.


    “Nem maradt más út előttünk, mint hogy a keddi meccsre nem utazunk el, az játék nélkül ellenfelünké, és pénteken Pécsett, akik egészségesek, kiállnak a visszavágóra az Aluinvent-DVTK-val” – írták a honlapon, hozzátéve, hogy a fenti helyzetről ellenfelüket és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét is informálták.

Fel