Kosárlabda

Női kosárlabda NB I – Döntőben a címvédő Sopron

A címvédő Sopron Basket jutott be elsőként a női kosárlabda NB I fináléjába, mivel vasárnap az elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a ZTE-t.


Eredmény:
Elődöntő, 2. mérkőzés:
ZTE NKK-Sopron Basket 62-90 (18-27, 21-19, 11-24, 12-20)
A párharc végeredménye: 2-0 a Sopron javára.

    A párharc csütörtöki nyitánya egyoldalú mérkőzést hozott Sopronban, akkor az Euroligában negyedik helyen végzett hazaiak 72-37-re kiütötték a ZTE-t. Vasárnap a zalai folytatás kiegyensúlyozottabban alakult, de a házigazdák 12-11-nél vezettek utoljára: ekkor rákapcsolt a címvédő, és főként a szerb Aleksandra Crvendakicnak köszönhetően egy 8-0-ás rohammal fordított. A folytatásban tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye, majd Pusztai Petra kosaraival felzárkózott a ZTE, a nagyszünetben 39-46 volt az állás.


    Fordulás után 5 hazai pontra 13 érkezett – Crvendakic ekkor 24 pontnál tartott -, a 24-11-re hozott harmadik negyeddel a Sopron gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A hajrára már nem maradtak izgalmak, a találkozó legjobbja a 29 pontos Crvendakic lett, s a Sopron készülhet sorozatban ötödik, összességében huszadik fináléjára.

Roberto Iniguez: Egy jól küzdő Zalaegerszeget győztünk le, akik megérdemelték, hogy a bronzéremért játszhassanak. 

Aleksandra Crvendakic: Nagyon jól játszott az első félidőben a Zalaegerszeg, kihasználta a védekezési hibáinkat, melyeket igyekeztünk kijavítani a szünet után. Gratulálok nekik, jól küzdöttek a párharc során. Nekünk pedig irány a döntő! 


    Az elődöntő másik ágán a DVTK és a Győr 1-1-re áll, a párharc utolsó mérkőzését kedden játsszák Miskolcon.

Fel